ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Ямпільська громада приймала участь у Міжнародному форумі «Туристичними шляхами українського Поділля-2023»

Дата: 13.11.2023 15:19
Кількість переглядів: 146

Фото без описуФото без опису

Даний форум відбувався в рамках роботи над проєктом «Шляхами Трипільської Праматері».

Захід стартував у місті Тульчин, а його метою є розвиток громад Вінницької та Черкаської областей.

Фото без опису

Нагадаємо, що наша громада є однією із учасників агротуристичного кластеру «Шляхами Трипільської Праматері», що започаткований  ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад».

В роботі форуму взяв участь міський голова Сергій Гаджук.  Серед інших учасників представники Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА, Тульчинської МТГ  - загалом понад 30 осіб, серед яких були представники територіальних громад, громадських організацій, туристичних операторів, преси та інші.

 

Тож, в рамках форуму обговорили плани й напрацювання на 2024 рік та провели екскурсії туристичним маршрутом «Шляхами трипільської праматері».

Маршрут включав відвідування п’яти населених пунктів.

1. Село Комаргород Томашпільської ТГ Тульчинського району, де зберігся палац Четвертинських-Балашових, збудований у досить рідкісному для нас стилі «фахверк», який виглядом нагадує саксонські чи баварські будинки. Засновником містечка вважають представника шляхетського роду Комарів – Комара-Забожинського, який і назвав його своїм ім’ям.

2. Село Гнатків у Томашпільській селищній територіальній громаді, де знаходиться столярна майстерня, в якій місцевий майстер Анатолій Лукянчен виготовляє різноманітні декоративні вироби і побутове приладдя з деревини.

3. Село Стіна у Томашпільській селищній територіальній громаді, яке називають «Маленькими Карпатами». Будинки тут побудовані з каменю, а кількості історій та легенд може позаздрити навіть велике місто. Саме тут можна насолодитися мальовничими краєвидами і зберегти хороші спогади та світлини панорами села, скориставшись прекрасною фотолокацією.

4. Місто Ямпіль Могилів-Подільського району, яке має багату історію та культуру. Свою історико-культурну спадщину зберігають завдяки краєзнавчому музею.

5. Село Буша Ямпільської міської територіальної громади відоме історико-культурним заповідником «Буша». Поблизу села знаходиться геологічна пам’ятка природи «Гайдамацький Яр». Також, в Буші знаходиться музей Трипільської культури, художній музей, музей ткацтва, реконструйована фортечна вежа, Скельний храм, кам’яні скульптури і стародавні барельєфи.

Усі ці місця та об’єкти мають свій унікальний характер і залишають у пам’яті мандрівників незабутні враження.

Фото без описуФото без опису

У Ямполі увазі екскурсантів представили експонати музею образотворчого музею, художні твори ,старовинні вишиванки, ткацькі станки, неповторні вироби з ямпільського каменю  - пісковику та багато іншого. Саме про наш пісковик та унікальність Ямпільщини розповідав присутнім міський голова, а також  він наголосив на тому, що за пів року співпраці в даному проєкті у нас вже побувало чимало туристів з різних куточків України, адже саме Ямпільщина славиться багатьма історичними артефактами та має чимало туристичних родзинок.

Фото без опису

Участь нашої громади в даному проєкті буде поглиблюватись та масштабуватись і надалі, а це значить, що буде ще чимало подій та робіт.

Фото без опису

 

 

 

Публікація підготовлена за матеріалами із відкритих джерел.

 

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь