A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

З метою уникнення виникнення заборгованості при закритті підприємницької діяльності пропонуємо алгоритм дій за даними ДПС:

Дата: 19.09.2023 10:28
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Алгоритм дій від ДПС для  фізичної особи-підприємця при закритті підприємницької діяльності передбачає п'ять наступних кроків:

Крок 1. Звернення до державного реєстратора: подати заяву про припинення підприємницької діяльності  до державного  реєстратора за місцем реєстрації.

Крок 2. В податкову інспекцію подати відповідну звітність: ФОП на загальній системі оподаткування - декларацію про майновий стан і доходи, ФОП-спрощенець - декларацію платника єдиного податку, а також звіт з єдиного внеску та декларацію з ПДВ для платників ПДВ.

Крок 3. Провести остаточні розрахунки з бюджетом: сплатити єдиний податок та ЄСВ за місяць, в якому подано заяву держреєстратору. Якщо не було сплачено податки і збори в  попередніх періодах, їх теж  необхідно  сплатити.

ФОП буде знятий з обліку в Пенсійному Фонді як платник ЄСВ, тільки якщо не має заборгованості зі сплати внеску, після проведення передбачених законодавством перевірок.

Зазначимо, що державна реєстрація закриття ФОП не знімає зобов’язань, які виникли у зв’язку з веденням підприємницької діяльності.

Крок 4. Закрити поточні рахунки у банку. Для того, щоб закрити рахунок ФОП подає у банк відповідну заяву у довільній формі.

Крок 5. Зняття з обліку в контролюючих органах. Відповідно до чинного законодавства контролюючі органи проводять перевірки платників щодо правильності нарахування податків і зборів. У разі подання необхідної звітності і відсутності заборгованості з податків, фізична особа знімається з обліку. Детальніше за посиланням: 

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/663424.html

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь