ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Методичний міст «Вінниця - Ямпіль – Немирів – Могилів - Подільський» «Гео- та зовнішньополітичний контекст історичного буття України»

Дата: 24.01.2023 12:24
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

23січня 2023 року на платформі сервісу відеоконференційGoogleMeet відбувся методичний міст «Вінниця–Ямпіль–Немирів - Могилів-Подільський»із теми  «Гео- та зовнішньополітичний контекст історичного буття України» .

Учасниками вебінару були  вчителі історії, правознавства та громадянської освіти Могилів-Подільської,Немирівської та Ямпільської громад.

Мета заходу – громадянська освіта та патріотичне виховання школярів в умовах російської агресії, формування в учнів національної самосвідомості, громадянської позиції, поваги до прав людини.

      До роботиу рамках методичного мосту був запрошенийзавідувач кафедри філології та гуманітарних наук, доктор історичних наук, професорКЗВО «ВАБО» Струкевич О.К.,який презентувавгео- та зовнішньополітичний контекст історичного буття України та сучасні  підходи до викладання предметів громадянської та історичної освітньої галузі в умовах російсько-української війни.

     По завершенню методичного мосту вчителі громад працювали у своїх секціях.

Координатор заходуМарікуцаЛ.В., консультант ЦПРПП відділу освіти, молоді та спорту Ямпільської міської ради Вінницької області,ознайомила  педагогів із особливостями формувального  оцінювання навчальних досягнень учнів 5 класів НУШ з предметів громадянської та історичної освітньої галузі, зокрема окреслила його мету, основні функції, об’єкти оцінювання, критерії та алгоритм діяльності вчителя у ході такої роботи, презентувала різноманітні техніки та інструменти формувального оцінювання.

     Спікерами вебінарубули Кавун І.В., Мотуз К.В,Паскаленко Т.В., Каба С.С.,  які інформували учасників про сучасні  підходи  щодо виховання  патріотизму здобувачів освітина уроках історії в умовах НУШ, а також наголосили на використанні діяльнісного підходу як засобу формування ключових компетентностей та наскрізних умінь п’ятикласників.

     Учасники зібрання ділилися своїм досвідом  щодо викладання суспільствознавчих дисциплін у часи війни, отримали поради щодо викладання інтегрованих курсів громадянської та історичної освітньої галузі у 5 класах НУШ та відповіді на актуальні питання щодо організації освітнього процесу .

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь