ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ ПРО ДЕРЖАВНУ МОВУ

Дата: 18.07.2022 17:22
Кількість переглядів: 1178

Фото без опису

З 16 липня відповідно до змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення Уповноважений із захисту державної мови зможе штрафувати  посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, керівників та працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, інших фізичних осіб, які порушуватимуть Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, про це зазначає Тарас Кремінь.  

“Якщо ми говоримо про санкції, то одна з них - це попередження з вимогою усунути порушення. І тільки тоді, коли вимога усунути порушення не буде реалізована, представник Уповноваженого складатиме протокол і на порушника буде накладатися штраф. Це процедура не одного дня. Але я дуже сподіваюсь, якщо порушники і будуть, то це - одиничні випадки. Бо штраф - це не про гроші, це про репутаційні, іміджеві втрати”, - наголосив Тарас Кремінь. 

За словами Уповноваженого, для фіксації таких порушень важливо мати відповідні аудіо- та відеопідтвердження. 

“Сплачуватися такі штрафи будуть до місцевих бюджетів. Питання сплати, відповідно до Закону, покладено на органи виконавчої служби Міністерства юстиції. Сподіваюсь, що мова не стане предметом дискусій. І всі, хто до цього мали порушення - інтернет-представництва, представники різних сфер (транспорту, освіти того), місцеві чиновники та депутати різних рівнів, сьогодні свідомі того, що українська - це наш маркер ідентичності, основа основ нашої національної безпеки”, - зазначив Тарас Кремінь.  

Представники Уповноваженого зможуть складати адміністративні протоколи. Уповноважений із захисту державної мови розглядатиме їх і виноситиме постанови, які передбачають або попередження, або штрафи.

Розмір штрафу становитиме від 3400 до 8500 грн., якщо порушення вчинено вперше. За повторне порушення накладатиметься штраф від 8500 до 11900 грн.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь