A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ЯМПІЛЬСЬКІ БІБЛІОТЕКИ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ВШАНУВАННЯ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Дата: 26.11.2021 16:20
Кількість переглядів: 324

Кожну четверту суботу листопада Україна поминає жертв Голодомору. В 2021 році минає вже 89 років від тих жахливих подій — подій, що своєю жорстокістю і звірячістю в людській подобі, не знаходять прикладу в історії людства. Тоді було винищено понад 7 мільйонів українського народу, які загинули в страшних муках голоду, через навмисно влаштований мор в Україні. Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.

    Вшановуючи пам’ять жертв Голодомору українського народу, КЗ «Ямпільська міська публічна бібліотека» презентує книжкову відео-виставку - реквієм «Голодомори України: вимогливий погляд історії», на якій представлені книги, які містять документальні факти та спогади очевидців про ті страшні часи. Також виставка знайомить нас з книгою нашого земляка Павла Наніїва «Лозинова труна» та п’єсою Тетяни Кінзерської «Голодомор у рабстві», яка інсценізована  по книзі П. Наніїва, в яких розповідається про голодомор на Ямпільщині.

До вшанування жертв Голодомору долучились і сільські бібліотеки-філії. Так, бібліотекар Тростянецької сільської філії  підготувала книжкову виставку - інсталяцію «Лиха коса голодомору: 1932-1933 роки». Виставка історичних матеріалів «1933 рік: Хроніка голодного геноциду» інформувала читачів Дзигівської сільської філії. В Русавській бібліотеці-філії оформлено книжкову виставку- спогад ''Трагедія голоду 1932- 1933рр''. Також користувачі цієї книгозбірні можуть ознайомитися з папкою- досьє «Повік ті дні із пам’яті не стерти», де зібрані спогади свідків про голодомор 1932- 1933рр. В Довжоцькій сільській бібліотеці – філії вшануванню пам’яті жертв голодомору присвячена книжкова виставка – факт «Голодомор – розірваний круг життя» (реквієм по голодомору). Юні читачі також змогли ознайомитися з документальними свідченнями про події тих років. У Северинівській  сільській філії  оформили інформаційну полицю «Чорна сповідь моєї Вітчизни».

     Сьогодні, коли від початку Голодомору минуло десятки років, ми не маємо права забувати народне слово правди. На десятиліття можна засекретити архіви та з пам’яттю народу нічого не вдієш, вона зберігатиме правду. Правду про страшні події.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь