A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ЯМПІЛЬСЬКА ЛІКАРНЯ ПРИЙМАЄ ХВОРИХ НА КОВІД

Дата: 15.11.2021 15:05
Кількість переглядів: 314

 

Як уже повідомляли «ЯВ», 10 листопада КНП «Ямпільська територіальна лікарня» почала приймати пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Нагадаємо, що з 1 червня ц.р. усі хворі лікувались в Могилів-Подільській окружній лікарні, а в період жовтня місяця ц.р., коли епідемситуація була вкрай загострена, хворих по маршруту пацієнта відправляти в смт.Тростянець. Наша лікарня перебувала в стані резерву, але хворих ставало все більше. Відтак, згідно розпорядження керуючого із надзвичайних ситуацій в Україні Віктора Ляшка Ямпільська територіальна лікарня була включена в перелік закладів другої хвилі, які надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Сьогодні ямпільські медики приймають хворих із сусідніх громад – Крижопільської, Піщанської та Вапнярки.

Фото без опису

- Станом на ранок, 15 листопада, в інфекційному відділенні перебуває 33 хворих. Із них 31 пацієнт має підтверджений ковід, що був діагностований швидкий тестом та ПЛР-методом, двоє хворих із підозрою. Одна жінка із Крижопільської громади, решта – жителі Ямпільщини. 18 хворих кисневозалежні: 14 - на концентраторах, а 4 підключені на пряму подачу кисню в режимі СІПАП. За минулу добу було використано 20 балонів із киснем, а їх запас складає 98, - розповідає про ситуацію в лікарні заступник директора з медичної частини Вікторія Пінтя.

Згідно з наказом Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА у КПН «Ямпільська територіальна лікарня» було збільшено кількість ліжок для прийому ковідних пацієнтів. На сьогодні їх є 130. Спершу хворими наповнюється інфекційне відділення, згодом терапевтичне (друге інфекційне) та хірургічне відділення.

ЗМІНИЛИСЬ УМОВИ НАДАННЯ ДОПОМОГИ

Директор КНП «Ямпільська територіальна лікарня» Олег Шеремет розповідає, що відтепер дещо змінено умови надання допомоги хворим на ковід-19. НСЗУ висунуло вимогу, аби ковідні бригади та лікарі, які включені до їх переліку, більше не надавали послуги з інших пакетів меддопомоги, окрім ковідного пакету.

Ситуація із киснем

- Нам вдалось створити запас кисневих балонів, на сьогодні маємо їх 98. Підшуковуємо варіанти поставок. Кисень в Україні сьогодні виробляють в Дніпрі, відновив роботу завод на Львівщині. Також опорні лікарні мають і свої кисневі станції, але здебільшого всі користуються балонним киснем, адже він високої концентрації. Кисень, що подається із кисневої станції, зокрема, не підходить при роботі в режимі СІПАП, адже має біля 93% концентрації і не є 100% чистим. Помічними є кріоциліндри, або рідкий кисень, але доставляється він у великі лікарні. Також у роботі користуємось кисневими концентраторами низького тиску, які суттєво допомагають боротись із недугою.

Ліків є на місяць

Медикаментозного забезпечення для лікування хворих вистачить на місяць. Ці запаси збереглись ще із минулої хвилі навесні. Фінансування теж поки що немає, адже за лікування хворих лікарня отримає кошти орієнтовно в середині грудня, а поки що установа входить в лікування із наявними фінансовими та медикаментозними запасами. Схема роботи для колективу вже перевірена і кожен на своєму робочому місці знає за що відповідає. Колектив має досвід лікування хворих на ковід. Та хочу, користуючись нагодою, закликати ямпільчан дотримуватись усіх протиепідемічних заходів, і, звичайно, вакцинуватись, адже це єдиний спосіб уберегтись від важкого перебігу хвороби, - закликав ямпільчан Олег Шеремет на завершення розмови.

За матеріалами газети «Ямпільські вісті»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь