ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Ковід в Україні: червона зона стає більшою, але пік ще попереду

Дата: 20.10.2021 11:46
Кількість переглядів: 285

 

        Україну накриває третя хвиля коронавірусу. Лікарі і МОЗ б’ють на сполох і закликають вакцинуватися.

Фото без опису

        Україна подолала позначку у 16 тисяч нових випадків захворювань за день. По кілька тисяч людей щодня потрапляють до лікарень, а по кілька сотень помирають. І це ще не пік.

        Коронавірус поширюється дуже стрімко. За інформацією головного санітарного лікаря держави Ігоря Кузіна за минулий тиждень хвороба забрала життя 2, 3 тис. українців, що на 22% більше, ніж за тиждень до цього.

        Більшість випадків коронавірусу зараз спричинені штамом Дельта. Він вже є у кожній області. В Україні стали червоними Херсонська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька та Одеська області. Тут мають закрити все, окрім продуктових магазинів, аптек та заправок. Не працюватимуть кафе, торгові центри та культурні заклади. З 21-го жовтня жителі «червоних» зон не зможуть подорожувати до інших регіонів громадським транспортом без документів на вакцинацію, негативного ПЛР-тесту чи експрес-тесту на Сovid-19.

        Але червоних зон в Україні може стати ще більше, тому що процес щеплення в Україні відбувається повільно. Щеплення від ковіду в Україні отримало лише 6,4 млн. людей. Попри те, що в Україні працюють тисячі пунктів щеплення і вакцин наразі є 14 млн. доз.

        Те,що відбувається зараз в Україні називають пандемією невакцинованих. Більшість людей у лікарнях (97%) – це ті, хто не отримав щеплення.

Запровадження червоних зон, хвороба або, нажаль, втрата близьких для багатьох стали стимулом пройти щеплення. Так, наприклад у «червоній» Дніпропетровській області за один день, 17 жовтня, зробили щеплення 3,9 тис. людей, тоді як тиждень тому за день було лише 1,3 тис. щеплень.

        Відповідно до вимог МОЗу школи можуть працювати у звичайному режимі лише за умови вакцинації 80-ти і більше відсотків від усіх педагогічних і непедагогічних працівників.

        На сьогоднішній день у Ямпільській територіальній громаді у повному обсязі працюють лише два опорних навчальних заклади у селах В.Кісниця та Дзигівська, оскільки мають 80% щеплених працівників. У решті 5-ти опорних навчальних закладах громади (у селах Клембівка, Довжок та у місті Ямпіль) працює лише початкова школа, оскільки вакцинованих працівників там недостатня кількість.

        Станом на 20 жовтня 2021 року в школах громади вакциновано 474 працівники, що становить 66% від загальної кількості. У закладах дошкільної освіти з 225-ти працівників вакциновано 84, що становить 37%. У закладах позашкільної освіти пройшли щеплення 68% працівників – 21особа з 31-ї.

За інформацією керівника Ямпільського медичного центру первинної медико-санітарної допомоги Галини Плахотної станом на 19 жовтня всього у Ямпільській територіальній громаді вакциновано двома дозами 4205 осіб, що становить 16,76% дорослого населення. За один день учора щеплено 208 осіб та зроблено 29 заборів для ПЛР-тестів.

       За минулу добу за медичною допомогою звернулось 270 осіб, в т.ч.- 42 дітей. Хворих на ГРВІ – 6, на пневмонію – 14. Хворих на COVID-19 на амбулаторному лікуванні – 33 особи, в т.ч. – 2 дитини та 3 медпрацівника. Одна особа госпіталізована.

       Загалом з початку жовтня у Могилів - Подільській лікарні на стаціонарному лікуванні знаходиться 39 осіб з Ямпільської територіальної громади, троє в реанімації. На жаль, 6 осіб померло.

       На початок листопада за прогнозами МОЗу очікують ще більшу кількість хворих. Тому лікарі закликають бути обережними, носити маски, уникати скупчень людей і найголовніше – вакцинуватись.

Вакцин є у достатній кількості. Подбайте про здоров’я своє і ваших близьких: приходьте на вакцинацію!

       Спад хвороби прогнозують наприкінці цього року – першому кварталі 2022 року.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь