A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ЯМПІЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 27.09.2021 09:17
Кількість переглядів: 428

 

 

    Щиро вітаємо  вас з таким новим, але близьким та зрозумілим кожному Всесвітнім Днем туризму та Днем туризму в Україні.

Фото без опису

    Дане свято започатковане з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти. Це доволі молода галузь, яка активно розвивається та відкриває для України нові унікальні можливості розвитку всіх видів туризму.

    Сама природа,  культура нашого краю заклала добру основу для розвитку туризму на Ямпільщині. Кожна громада, населений пункт мають свою особливу історію, культуру, звичаї та традиції.

    Чудові Дністрові краєвиди, пам’ятки історії та природи, Клембіська вишивка, каменотесні промисли, ткацтво, гончарство, золоті виноградні лози, здобутки відомих на весь світ майстрів та майстринь - все це робить нашу громаду відомою та привабливою для мандрівників, гостей та туристів з усього світу.

    Протягом останніх років активно розвивається внутрішній туризм, відкриваються нові туристичні принади рідної землі. Ми  вчимося шанувати та пропагувати своє, українське, пишаємося тим, що технологія створення знаменитої Клембівської сорочки з квіткою увійшла до переліку нематеріальної культурної спадщини України, легендарна Буша стала справжнім туристичним магнітом Вінниччини. Ще одним популярним місцем для туристів стала Пам’ятка культурної спадщини місцевого значення «Оборонний скельний монастир 16 століття» в с. Оксанівка. Все це сприяє активному розвитку туристичної галузі, зокрема сільського зеленого туризму. Саме цей напрямок активізує громади, дає поштовх для розвитку, формує актив, мобілізує зусилля жителів на нові цікаві, конкретні справи.. Ми радіємо гарному початку цієї справи в населених пунктах Ямполі,  Гальжбіївці, Петрашівці, Михайлівці, Безводному, Клембівці, Цекинівці, хуторі Фальборково. Діє цікавий туристичний маршрут «Легенди  Тіраса й Морахви», що охоплює більшу частину громади.

    Село Велика Кісниця взяла гарний старт на створення справжньої велосипедної столиці України, центру вирощування томатів, популяризацію місцевої гастрономічної спадщини, що є унікальним та привабливим для мандрівників. Відкриваються зелені садиби, приватні музеї, розширює свою географію на мапі крафтове виробництво. Вибудовуючи плани на майбутнє, Ямпільська міська рада працює над реалізацією проекту «Велосипедом по Південному Поділлю», міжнародного вело маршруту «Смарагдовий шлях», де саме Ямпіль з’єднає Захід та Схід України, відкриє шлях на Молдову, Європу. Це розширить туристичні, культурні та економічні можливості громади, сприятиме поширенню велоспорту, більш масовому залученню людей різних поколінь до активного відпочинку. Ямпіль стає цікавим, сучасним, відкритим містом для гостей. Вміло використовуються сучасні технології, розширюється інформаційна база, що сприяє більшому потоку туристів. Найважливіше, що дана робота єднає громаду,  вибудовує спільні цілі, мету, віру у власні сили, дає широкі можливості розвитку та популяризації рідної землі, сприяє поліпшення добробуту місцевих жителів.. Бажаю всім міцного здоров’я, натхнення та бажання глибше вивчати історію та культуру рідного  краю, більше мандрувати та активно відпочивати та відчути на собі всі принади туризму.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь