A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Не обірветься пам’яті струна

Дата: 22.06.2021 17:10
Кількість переглядів: 425

Сьогодні в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. В цей день, 22 червня 1941 року, війська фашистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу і почали захоплювати його території.

Фото без опису

   В пам’ять про всіх полеглих на цій війні, у м. Ямпіль біля монументу Вічної Слави відбувся реквієм-покладання квітів. Ямпільчани схилили голови перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна. Всі, хто здобував Перемогу у найстрашнішій і найжорстокішій в історії нашого народу війні, навічно залишаються у вдячній пам’яті нащадків.

   Після реквієму у глядацькій залі Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся марафон Пам’яті. На заході вшанували пам’ять тих ямпільчан, які віддали своє життя захисту рідної землі у воєнні роки, та тих, що приймали участь у становленні і розбудові Ямпільського району у мирний час: будували будинки і школи, заводи і дороги, ферми і клуби, виховували дітей, піднімали торгівлю і культуру, лікували людей, розвивали тваринництво і вирощували високі врожаї, виробляли продукцію і саджали парки.

   Згадали гордість Ямпільщини: тих земляків, яким за подвиги у воєнний та  мирний часи були присвоєні звання Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної праці, Героїв України, Почесних громадян міста, тих, які були нагороджені медалями «За бойові заслуги», «За визволення України», «За взяття Берліна», «За відвагу», «За Перемогу», «За доблесну працю», орденами «Трудового Червоного Прапора», «Б.Хмельницького», «Знак Пошани», «За заслуги», «За мужність», «Трудової Слави».

   - Ми вдячні всім людям, про яких сьогодні тут згадали, - сказав міський голова Сергій Гаджук. - Вони залишили нам у спадок таке прекрасне місто. І нашим головним завданням є не лише зберегти цей спадок, а і примножити його своєю працею, щоб потім передати нашим дітям. Цей марафон  Пам’яті пройде у кожному селі нашої громади. Ми хочемо, щоб люди з вдячністю пам’ятали кожного, хто залишив по собі гарний слід в історії нашого Ямпільського краю.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь