ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Як пережити спеку без шкоди для здоров’я

Дата: 19.06.2019 10:42
Кількість переглядів: 602

Літо у розпалі, за вікном уже певний період тримається суха та спекотна погода. Палюче сонце, що спричиняє спеку, може погано впливати на самопочуття людини, її поведінку та настрій. Тепловий і сонячний удар виникають, коли людина тривалий час перебуває в умовах сильної спеки (тепловий удар) або під прямим сонцем (сонячний удар). Іноді люди самі наражають себе на небезпеку, бажаючи якомога сильніше засмагнути, і не враховують, що організм не в силах миттєво пристосуватися до таких змін температури. Також тепловий удар легко отримати при тривалій фізичній роботі в полі, в задушливих приміщеннях, під час туристичних походів і фізичних тренувань.

Фото без опису

У групі ризику люди, які страждають серцево-судинними, ендокринними захворюваннями, люди зі світлою шкірою, люди поважного віку та діти.

Щоб уникнути теплового чи сонячного ударів потрібно не допускати перегрівання і втрати води організмом. Обов'язково носіть влітку легкий головний убір світлого кольору, одяг повинен добре пропускати повітря, бути легким, просторим і теж, бажано, світлих тонів. Потрібно збільшити споживання питної води та рідкої їжі. При неспроможності організму швидко в необхідній кількості витрачати тепло наступає перегрівання. Якщо це супроводжується дефіцитом в організмі води (зневодненні), швидкість зростання температури тіла підвищується, що призводить до сонячного або теплового удару.

Для попередження порушень імунної системи рекомендована вітамінна профілактика та овочеві дієти. У такі дні категорично забороняється вживання алкогольних напоїв.

Під час відпочинку на пляжі чи на березі річки (лише у ранкові та вечірні години) рекомендується перебувати в тіні, в головних уборах, максимально скорочуючи час перебування на сонці.                                         

У приміщеннях необхідно проводити вологе прибирання з метою збільшення вологості повітря та зниження його температури. Найкращий час для провітрювання приміщень – вечірні, нічні та ранкові години. У інший час кватирки, вікна необхідно тримати зачиненими, що значно зменшить проникнення гарячого повітря всередину приміщення.

Власникам автомобілів, у яких не встановлені кондиціонери, необхідно максимально обмежити користування ними, особливо в період з 12 до 17 години.

І пам’ятайте, у разі виникнення гострих симптомів, таких як загальна слабкість, розбитість, головний біль, шум у вухах, сонливість, спрага, нудота, почервоніння шкіри, підвищення температури до 40-41°С, прискорення пульсу і дихання, падіння тиску необхідно терміново звернутися до лікаря.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь