ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Спільне засідання постійних комісій

Дата: 25.07.2024 12:33
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

 

 

25 липня в міській раді відбулось спільне засідання постійних комісій з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, місцевого самоврядування, законності, зв’язків з органами влади, об’єднаннями  громадян та засобами масової інформації та з питань освіти, культури, туризму, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, соціального захисту населення. Під час засідання депутатами  розглянуто 10 питань порядку денного.

     Фото без опису    Так, серед профільних питань депутатами підтримано зміни до Програми  соціальної підтримки окремих категорій населення Ямпільської міської ради на 2021-2024 роки, якими передбачено збільшення фінансування заходів що стосуються  надання разової грошової допомоги родинам загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до Дня пам’яті захисників України та разової допомоги дітям загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до Дня святого Миколая.

Тетяна Рузяк - заступник  начальника відділу соціального та медичного забезпечення міської ради зазначила, що проєктом рішення передбачено також затвердження Порядку та механізм  надання  послуги із соціальної адаптації учасників бойових дій, членів їх сімей, ветеранів війни, Захисників та Захисниць України в частині їх перебування у рекреаційних закладах області, отримання санаторно-курортних послуг. Основною метою соціальної послуги - є надання можливості ветеранам отримати психоемоційне відновлення під час відпочинку із сім’єю, налагодити близьке спілкування із сім’єю.

        Депутати погодили затвердження Програми постраждалих осіб від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в Ямпільській територіальній громаді та Програми для  кривдників в Ямпільській територіальній громаді. Цими програмами передбачено комплекс заходів спрямованих на підтримку та соціально-психологічну реабілітацію постраждалих осіб, які потерпають від різних  форм домашнього насильства  за ознакою статі, корекцію та зміни агресивної і насильницької поведінки кривдника, формування соціально прийнятих норм, гуманістичних цінностей тощо.

Депутати підтримали  зміни та доповнення до Регламенту Ямпільської міської ради  та Положення про постійні комісії. Секретар міської ради Вадим Семенюк зазначив, що метою таких доповнень є забезпечення прозорості, відкритості при розгляді проєктів рішень постійними комісіями міської ради, й відповідно, підвищення ефективності здійснення ними своїх повноважень.
Законом запроваджується відео фіксація пленарних засідань місцевих рад та засідань їхніх постійних комісій, оприлюднення відеозаписів засідань в частині, що транслювалась на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб. Такі зміни набирають чинності з 14 серпня 2024 року. Транслювання пленарних засідань міської  ради та засідань її постійних комісій у мережі Інтернет в режимі реального часу набирає чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. Законом також закріплюється обов’язковість використання державної мови депутатами, посадовими особами місцевого самоврядування, іншими доповідачами під час сесій рад. Згідно із запропонованими змінами також передбачається врегулювання питань щодо висвітлення проєктів порядків денних засідань постійних комісій ради, протоколів їх засідань, які містять результати поіменного голосування.

Фото без описуСхвалено також проєкт рішення «Про дострокове припинення повноважень старости Іванчишина Р.П.».

Усі проєкти рішень схвалено депутатами та рекомендовано міському голові включенню до порядку денного чергової сесії міської ради, яка відбудеться 30 липня 2024 року.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь