ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Ямпільська лікарня отримає обладнання для телемедицини

Дата: 22.07.2024 16:48
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

Про це сьогодні йшлося на нараді у обласній Раді.

Нарада відбувалась під головуванням заступника голови обласної Ради Ігоря Івасюка.

Телеметрична медична допомога – важлива складова системи якісної медицини. Задля впровадження телемедицини на Вінниччині 19 закладів охорони здоров'я отримають необхідне обладнання – 10 комплектів робочих місць на базі консультативних постів і 16 комплектів робочих місць консультантів.

Участь у нараді взяли представники закладів охорони здоров’я області, голови територіальних громад і їхні заступники. Від Ямпільської громади учасниками були головний лікар Ямпільської територіальної лікарні Олег Шеремет та керуюча справами виконавчого комітету Ямпільської міської ради Олеся Віт.

Ігор Івасюк наголосив на важливості провадження сучасної системи телеметричної медичної допомоги. Наголосив і на тому, що у області вже закуплено обладнання для функціонування системи телемедицини.

Комплект, який буде передано нашій лікарні змонтовано на стійці, до якої прикріплені 2 монітори, панель керування та камера високої якості. Стійку легко переміщати між відділеннями лікарні. До мережі інтернет підключення здійснюється за допомогою кабелю або мережі Wi-Fi.

Фото без опису

За допомогою такого робочого місця буде здійснюватися передача медичних даних пацієнтів та проведення відеоконференцій з спеціалістами профільних відділень закладів охорони здоров’я області, що надають спеціалізовану медичну допомогу населенню.

Послуги надаватимуться за допомогою окремо побудованої мережі та серверного обладнання, яке змонтоване на базі програмно-апаратного комплексу оперативно-диспетчерської служби Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Для того аби проєкт запрацював наступним кроком має відбутись передача обладнання на баланси закладів охорони здоров'я Вінниччини, в тому числі Ямпільської лікарні.

Передача обладнання на баланс місцевим лікарням, забезпечить його використання за цільовим призначенням, збереження та утримання в належному стані та  створить можливість для швидкого розвитку і впровадження сучасних телемедичних технологій на базі електронної системи охорони здоров’я Вінницької області.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь