ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ВІДБУЛИСЯ…

Дата: 07.05.2024 20:09
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Сьогодні, 7 травня 2024 року, сільський клуб с.Дорошівка  Бушанського старостинського округу був переповнений відвідувачами, які зійшлися, з’їхалися із кожного куточка старостинського округу, аби взяти участь у громадських слуханнях.

Жителі навколишніх сіл ініціювали проведення слухань з питання, яке вже декілька місяців їх турбує  - це продаж Державною службою геології і надр України компанії ТОВ «Сі-ЕВОЛЮШН» дозволу на користування надрами родовища «Бушанське», а також  наслідки, до яких призведе проведення гірничовидобувних робіт поблизу населених пунктів старостинського округу.

Міський голова Сергій Гаджук підтримав ініціативу жителів своїм розпорядженням, відповідно до якого на громадські слухання винесено питання «Про діяльність навколо родовища «Бушанське», яка може справити негативний вплив на стан довкілля, епідеміологічне благополуччя населення Бушанського старостинського округу».

Головуюча громадських слухань Ірина Захарчук ознайомила учасників з предметом слухань та відповідними документами. Вона зауважила, що Бушанська земля належить громаді, а отже її жителі мають право приймати безпосередню участь у вирішенні питання місцевого значення.

На слуханнях були присутні посадові особи Ямпільської міської ради та її структурних підрозділів, управлінь та відділів Вінницької обласної військової адміністрації, Могилів-Подільської районної військової адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Фото без опису

Свої висновки та бачення вирішення проблеми озвучили секретар Ямпільської міської ради Вадим Семенюк, начальник відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління  Держпродспоживслужби у Вінницькій області Юлія Маліновська, начальник управління культури та креативних індустрій Вінницької обласної військової адміністрації Ольга Дернова, головний спеціаліст відділу охорони земель лісової та заповідної справи управління розвитку територій та інфраструктури Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Кравчук, начальник відділу культури та туризму Ямпільської міської ради Віктор Замишляєв та заступник голови Могилів-Подільської районної військової адміністрації Ганна Сінчак.

Фото без опису

Активно долучились до обговорення питання порядку денного жителі Бушанського старостинського округу. Основним лейтмотивом усіх виступів було одне - думка жителів  громади має враховуватись.

Одноголосно ухвалили, що видобуток надр на Бушанській землі нанесе шкідливий вплив на стан довкілля, здоров’я та епідеміологічне благополуччя населення, у зв’язку з критично близькою відстанню родовища до житлових забудов населених пунктів, дитячого садка, Козацького кладовища, геологічного заказника „Гайдамацький яр”, державного історико-культурного заповідника „Буша” та об’єктів водного фонду.  

Вирішили звернутись до органів державної влади з клопотанням щодо припинення розробки родовища «Бушанське».

Рішення прийнято, рухаємося далі.

Фото без опису

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь