ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ТИХ ДНІВ І ТИХ ЛЮДЕЙ У ПАМ’ЯТІ НЕ СТЕРТИ І СЬОГОДНІ…

Дата: 07.05.2024 11:57
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

8 травня ми вшановуємо подвиг українського народу, його вагомий внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюємо повагу усім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни.

Також у цей травневий день ми утверджуємо спадкоємність традицій воїнів – переможців нацизму та нинішніх захисників нашої Вітчизни, консолідуємо суспільство навколо ідеї захисту України, яка є актуальною, як ніколи раніше.

Напередодні цієї дати голова ради ветеранів Галина Красна із подарунками від Ямпільського міського голови Сергія Гаджука провідала учасниць бойових дій Ямпільської територіальної громади.

Подарунок  було вручено Ганні Миколаївні Маліновська з с.Порогів. 14 жовтня цього року Ганна Миколаївна святкуватиме 100-літній ювілей.  Нині її доглядає онучка, але поважна довгожителька намагається самостійно обходити себе. Пані Ганна самостійно пересувається, має ясну пам'ять та привітну вдачу.

Отримала подарунок  96-річна Софія Семенівна Рутковська з с.Писарівки, яка поділилась важкими спогадами із дитинства, згадала трудову біографію, а саме коли працювала медсестрою у с.Качківці.

Зі сльозами на очах згадувала про війну і Надія Фомівна Малендра з с.Дзигівки. 15-річна Надія Фомівна була на фронті, працювала на кухні. Вона поділилась спогадами про бойові шляхи та втрати побратимів і посестер, коли з 15-ти їх із залишилось троє. Бабуся також поділилась, що дуже гірко плакала, коли дізналась про росія напала на Україну і розпочалась війна із ще вчорашніми братами.

Очі кожної із провіданих учасниць бойових дій світились щирістю, вірою і добром.

Тепле слово, вдячність і подяка за їх подвиг – це хвилини втіхи і розради їхньої, заслуженої в Бога старості. Бабусі щиро передавали подяку Ямпільському міському голові Сергію Гаджуку, який не забув огорнути їх словом і візитом вдячності.

Дякуємо кожному захиснику та кожній захисниці за подароване мирне життя, важку працю та відбудову нашої країни. Спільно вклоняємось перед подвигом сучасних воїнів, які знову на шляху боротьби світлого майбуття для нашої держави.

За матеріалами газети «Ямпільські вісті»

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь