ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Про роботу ЦНАП у Ямпільській громаді у 2023 році

Дата: 18.03.2024 11:36
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

ЦНАП — це те місце у громаді, куди мешканці звертаються щоб отримати послуги органів влади та місцевого самоврядування. Саме у ЦНАПі надається більшість адміністративних послуг. На території Ямпільської міської територіальної громади функціонує  Управління «Центр надання адміністративних послуг» Ямпільської міської ради під керівництвом Людмили Підгурської, який результативно взаємодіє з суб’єктами надання адміністративних послуг.

Одним із основних принципів, на яких базується робота Центру, є доступність, зручність, своєчасне, повне та якісне надання адміністративних послуг.

Через Центр надання адміністративних послуг Ямпільської  міської ради відвідувачі мають можливість отримати 253 дміністративних послуги, серед яких:

  • реєстрація місця проживання;
  • державна реєстрація речових прав на нерухоме майно;
  • державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
  • адміністративні послуги соціального характеру;
  • земельні питання;
  • послуги архітектури та містобудування;
  • послуги Державної інспекції архітектури та містобудування;
  • місцеві послуги;
  • послуги Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

У ЦНАПі Ямпільської громади працює 30 осіб, з них 18 у старостинських округах, а статистична чисельність мешканців громади налічує 34994особи.

У Центр щодня звертаються десятки громадян для отримання послуг державної влади та місцевого самоврядування. Незважаючи на війну, ЦНАП продовжує працювати задля задоволення потреб населення та забезпечення отримання своєчасних та якісних адміністративних послуг мешканцями Ямпільської громади та внутрішньо переміщеними особами.

За період роботи з 1 січня 2023 року до 31 грудня 2023 року  у ЦНАП відвідувачам було надано 26023 адміністративних послуги, серед яких:

  • адміністративні послуги соціального характеру – 6130;
  • довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб – 180;
  • заяви на отримання допомоги на проживання ВПО – 52;
  • надання відомостей з Державного земельного кадастру – 432;
  • видача нормативно-грошової оцінки – 163;
  • реєстрація місця проживання – 618;
  • видача Витягів з реєстру територіальної громади – 10493;
  • державна реєстрація речових прав на нерухоме майно – 6678;
  • послуги з державної реєстрації ЮО та ФОП – 480;
  • місцеві послуги – 733;
  • послуги держпродспоживслужби – 23
  • послуги ДІАМ - 41.

Як окреме доручення ЦНАПом подано до Спадкового реєстру  256 заяв про державну реєстрацію заповітів, внесення змін та скасування.

У звітному періоді за платні послуги, з яких стягується адміністративний збір, до місцевого бюджету надійшло 1млн 983,7 тис. грн:

  • за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно – 768,1 тис. грн.;
  • за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців  та громадських формувань – 53,7 тис. грн.;
  • інші послуги – 1161,9 тис. грн.

 У старостинських округах працюють 18 адміністраторів віддалених робочих місць які надають найбільш затребувані мешканцями сіл послуги: реєстрація місця проживання особи, соціальні послуги, земельні питання. Із загальної кількості наданих послуг адміністраторами віддалених робочих місць 49% послуг надаються в селах громади. Населення сіл в переважній більшості старшого, в тому числі пенсійного віку, часто є маломобільним, тому надання адміністративних послуг у сільській місцевості є дуже актуальним і затребуваним.

Протягом звітного періоду через інтернет-опитування  позитивно оцінили якість обслуговування та надання послуг в Центрі 178 відвідувачів, негативних відгуків не надходило.

ЦНАП постійно працює над вдосконаленням своєї роботи, забезпеченням високої якості обслуговування та розширює перелік послуг. Тепер у Центрі доступними для громадян стали послуги Державної інспекції архітектури та містобудування,  Держпродспоживслужби, ряд нових послуг соціального характеру. Отож, подати повідомлення про початок виконання будівельних робіт чи декларацію про готовність об’єкта до експлуатації  (класСС1), отримати ту чи іншу соціальну послугу можна у Ямпільському ЦНАПі.

З початку повномасштабної війни ЦНАП взяв на себе роботу щодо реєстрації та обліку внутрішньо переміщених осіб. Поступають звернення ВПО з питань реєстрації пошкодженого майна, оформлення права власності на незареєстроване нерухоме майно, оформлення послуги «Е-відновлення».

Навчання адміністраторів та працівників ЦНАП є пріоритетним, адже якість надання адмінпослуг переважно залежить від компетентності працівника. Необхідний рівень фахової підготовки вимагає систематичного підвищення рівня знань та професійних навичок. Відтак адміністратори постійно працюють над підвищенням рівня своїх професійних навичок, кожен адміністратор пройшов онлайн курси на Порталі Дія, про що свідчать отримані сертифікати. Державні реєстратори та адміністратори беруть активну участь у офлайн та онлайн нарадах, тренінгах, зустрічах та семінарах.

Відвідувачі мають можливість скористатися  безкоштовним Wi-fi, для цього достатньо набрати пароль для входу, який для зручності громадян, розміщений на стенді в приміщенні ЦНАПу. 

Зручно і комфортно отримувати адміністративні послуги відвідувачам з дітьми, оскільки у ЦНАП є спеціально обладнаний ігровий простір, де діти мають можливість помалювати, погратися цікавими іграшками. 

На офіційному сайті Ямпільської міської ради створений окремий розділ «ЦНАП», де опубліковано перелік послуг, інформаційні та технологічні картки, нормативна база, контакти ЦНАП, графік прийому громадян та актуальні новини. На сайті щоквартально публікується звіт про роботу ЦНАП.

У Центрі реалізуються принципи одержання громадянами широкого спектру інформації, отримання кваліфікованих консультацій, надання необхідної послуги в одному місці, ввічливе ставлення до кожної людини, розуміння проблем відвідувачів та прагнення максимально швидко знайти рішення для їх вирішення.

Крок за кроком ми намагаємося будувати сучасний, європейський сервісний ЦНАП, орієнтований на потреби громадян.

Ми працюємо для Ямпільської громади та її гостей і разом наближаємо нашу Перемогу!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь