ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

    Безпека під час відпочинку на воді

Дата: 08.12.2023 16:33
Кількість переглядів: 60

        

Фото без опису

Відділ ОППР та З ЦЗ Могилів-Подільського районного управління

ГУ ДСНС України у Вінницькій області застерігає:

Ані влітку, ані взимку у рятувальників не припиняється профілактична робота серед населення. Мета цієї роботи – довести до свідомості грамадян, навіть на ментальному рівні дотримуватись правил пожежної безпеки та правил безпеки життєдіяльності в цілому. Теми для кожної пори року свої – заборона спалювання сухої рослинності, правила безпеки під час відпочинку на природі, на водних об'єктах тощо. Проте, дотримання правил пожежної безпеки у побуті – актуальна тема протягом усього року, а особливою вона стає в осінньо-зимовий період, коли люди, не замислюючись, перевантажують електромережу, користуються несертифікованими, або саморобними обігрівальними приладами, неповнолітні діти залишаються самі, без нагляду дорослих удома та інше. Все це призводить до непередбачуваних наслідків.

Зима асоціюється у людей зі снігом, катанням на ковзанках, риболовлею на льоду. І саме крижана річка є найбільшою спокусою і найбільшою небезпекою для любителів прогулянок по змерзлій річці та для рибалок.

Під час проведення рейдів на водних об’єктах з метою попередження трагічних випадків, поспілкувавшись з рибалками занепокоює те, що ті зовсім не відчувають страху. Ці “безстрашні” не уявляють життя без свого хобі та не звертають увагу на застереження рятувальників. Люди не вірять в небезпеку, доки вона не торкнеться їх самих! Працівники ДСНС наголошують: нехтування правилами поведінки на річках, озерах та інших водних об’єктах у зимовий час може призвести до небажаних наслідків.

На жаль, вплинути на факти загибелі людей на водних об’єктах та їхній персональний вибір купатися у заборонених місцях ми не в змозі, проте зробити все можливе аби попередити людей та навчити їх правильно діяти – у нашій компетенції.

Щиро запрошуємо до співпраці, яка є необхідною для підвищення рівня обізнаності людей щодо правил безпеки життєдіяльності. Лише разом ми зробимо життя безпечним!

Крім того, звертаємось до батьків: поясніть дітям, як трагічно іноді закінчуються прогулянки по замерзлій річці! Не пускайте  своїх чад на лід!Нещастя стається саме тоді, коли діти залишаються напризволяще, а небезпека чатує на кожному кроці: вдома – коли працюють електропобутові прилади та є вільний доступ до сірників та запальничок, вибухонебезпечних предметів, хімічних речовин; на вулиці – в умовах стрімкого потоку транспорту; під час відпочинку: у лісі, горах, біля водоймищ. Діти стають заручниками обставин, а їх легковажне ставлення до вогню, води, незнання елементарних правил безпеки нерідко стають першопричинами сумних та трагічних наслідків.

Не допускайте трагедії в Вашій родині! Розповідайте своїм дітям про небезпеку гри з вогнем, навчайте їх правил безпеки життєдіяльності. Особливо у зимовий період пильнуйте за дитиною біля водних об’єктів. Не залишайте дітей без нагляду, дбайте про власну безпеку та безпеку своїх дітей. Навчайте дітей навичкам культури поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, водою, газо – та електроприладами, різного виду небезпечними речовинами та предметами. Життя в кожного всього лише одне! Цінуйте його та пам’ятайте, що ваша безпека – у ваших руках! У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером «101».

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь