ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Сьогодні Ямпільщина радо приймає гостей із дружньої Польщі – міста Злотова

Дата: 05.12.2023 15:21
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Делегацію очолює староста Злотовського повіту Річард Голавський. В  її складі також член повітової ради в Злотові - Генрек Травінський, скарбник повіту -  Гжегош Пєкош, директор відділу організаці та реклами – Томик Міхальський, директорка музею міста Злотів - Каміла Кшанік -Дворановська та Ганна Бартко – ямпільчанка, яка нині працює у Злотові.

На зображенні може бути: 13 людей та текст

Метою візиту польських колег передусім стало  підписання нової угоди про співпрацю між нашими громадами, розвиток дружніх відносин та обмін досвідом.

На зображенні може бути: 9 людей та люди навчаються

В залі Ямпільської міської ради на зустріч зібрались керівництво міськради, старости із старостинських округів громади, працівники муніципалітету, преса.

На зображенні може бути: 4 людини, поміст та текст

Міський голова Сергій Гаджук зазначив, що дуже радий сьогодні бачити на Ямпільщині гостей із дружньої Польщі та розпочав із слів подяки польському народові та зокрема Злотовському повіту, адже саме пан Річард, як староста зателефонував в ті перші страшні дні на початку вторгнення росії і висловив свою підтримку народові України та нашій громаді зокрема. Неодноразово Злотівська громада надавала нам благодійну допомогу – це і речі для побутового вжитку накшталт побутової хімії, продуктів харчування, ліків, матраців тощо, так і більш масштабну – якто відпочинок для дітей Ямпільської громади та генератори, коли ворог бив по енергетичній інфраструктурі. Закцентував Сергій Іванович увагу і та тому, що співпраця між нашими громадами триває ще з далекого 2009 року і за цей час вона була досить плідною.

На зображенні може бути: 2 людини та текст

У свою чергу пан Річард Голавський звертаючись до присутніх у залі зазначив, що окрім робочих моментів насамперед метою їхнього візиту є підтримка України в цей нелегкий  час війни, адже поляки вражені стійкістю нашої країни, її волелюбністю та боротьбою. Польські колеги  налаштовані підтримувати Ямпільську громаду задля її розвитку та поглиблення багаторічних відносин. Також пан Річард побажав нам перемоги, миру, спокою та економічного розвитку.

Висловив слова підтримки і пан Генрек Травінський, який наголосив, що понад усе вірить у перемогу України та звільнення її від російських тенет, адже в силу свого віку добре пам’ятає ті часи, коли і Україна і Польща входили до Радянського союзу і чітко розуміє негативний вплив росіян на інші народи. Пан Генрек висловив своє захоплення Україною та українцями, та подякував нам за дружні відносини не зважаючи ні на що.

Міський голова Сергій Гаджук зачитав присутнім текст угоди, далі сторони перейшли до її підписання.

На зображенні може бути: 3 людини

Згідно угоди сторони зобов’язуються співпрацювати в сферах міжкультурної співпраці, мистецтва, спорту і туризму, освіти, охорони здоров’я, економіки, молодіжних обмінів та взаємодопомоги у разі надзвичайних подій.

На зображенні може бути: 11 людей та поміст

Особливу увагу сторони будуть приділяти саме молодіжному обміну, адже мотивована, сучасна та освічена молодь з міжнародним досвідом є рушієм змін та розвитку на місцях.

На завершення зустрічі сторони обмінялись символічними сувенірними презентами та дружніми рукостисканнями.

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь