A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Засідання постійної комісії

Дата: 28.11.2023 11:32
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

         28 листопада під головуванням Миколи Шарка відбулось засідання постійної комісії з питань  соціально-економічного розвитку, фінансів та бюджету. У роботі комісії взяли участь заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Майорова та Михайло Труба, секретар міської ради Вадим Семенюк, начальник фінансового управління Світлана Козюк, начальник управління Державної казначейської служби України в Ямпільському районі Вінницької області Алла Кожухар.

       Фото без опису

  В ході опрацювання питань порядку денного комісії депутати схвалили низку проєктів рішень щодо внесення змін до цільових програм, які стосувались здебільшого  збільшенню фінансового ресурсу їх заходів :

 

- Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини та вторинної спеціалізованої медичної допомоги Ямпільської міської ради на 2021-2024 роки ( зі змінами);

- Про внесення змін до Програми сприяння розвитку інформаційного простору у Ямпільській міській територіальній  громаді  на 2022 -2024 рік;

- Про внесення змін до Програми  організації рятування людей на водних об’єктах Ямпільської міської територіальної громади  на 2022-2024 роки.        Інформацію по цих питаннях надав  Михайло Труба.

Депутати погодили та рекомендували на розгляд чергової сесії  Програму організаційного забезпечення діяльності та удосконалення казначейського обслуговування місцевого бюджету на 2024-2025 роки.

         За словами Алли Кожухар нинішні умови вимагають забезпечення безперебійної ефективної роботи впровадження нових напрямків і методів здійснення управлінських функцій.

 На обслуговуванні в Управлінні Державної казначейської служби України в Ямпільському районі Вінницької області знаходиться 28 розпорядників та одержувачів бюджетних коштів місцевого бюджету. Щоденно до Управління клієнтами  місцевого бюджету  подається до 100 платіжних доручень та розпоряджень, розподілів на виділення коштів для поточного фінансування установ місцевого бюджету, здійснюється реєстрація кошторисів, розписів, помісячних планів асигнувань та розписів, довідок про зміни, планів використання  бюджетних коштів, що у свою чергу вимагає додаткових фінансових ресурсів.

Постійні комісії підтримали проєкт рішення про надання дозволу КП «Ямпільське міське господарство» на списання майна та погодили Положення про порядок списання майна комунальної власності Ямпільської міської територіальної громади. Доповідаючи, Людмила Майорова  зазначила, що  Положення розроблене з  метою  забезпечення ефективного використання та збереження майна, що є комунальною власністю Ямпільської міської територіальної громади, здійснення належного контролю та встановлення єдиної процедури списання основних засобів з балансів підприємств,  установ,  організацій та закладів, у тому числі бюджетних, що належать до комунальної власності  Ямпільської міської територіальної громади, засновником яких є Ямпільська міська рада.

        Загалом депутати розглянули 13 питань порядку денного. Пройшли також погодження питання:

  • Про затвердження передавального акта закладу дошкільної освіти (ясла- садок) №1 м. Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області;
  • Про затвердження детального плану частини території Ямпільської

міської ради Могилів-Подільського району Вінницької області за межами с. Придністрянське, для розміщення підприємств переробної промисловості

  •  Про затвердження концепції індустріального (промислового) парку «ДНІСТЕР»;
  • Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Ямпільводоканал» Ямпільської міської ради та  затвердження його у новій редакції;
  • Про звіт старост  Ямпільської міської територіальної громади;
  • Про звернення депутатів Ямпільської міської ради 8 скликання до  Кабінету Міністрів України щодо недопущення ускладнення ввезення гуманітарної допомоги в Україну.

По питанню про внесення  змін до бюджету Ямпільської міської територіальної громади на 2023 рік інформувала Світлана Козюк. Депутати детально розглянули усі запропоновані проєктом рішення статті видатків окремо по кожній галузі, погодили напрямки їх спрямування на фінансування програм, сфери освіти, культури, соціального захисту тощо.

Усі проєкти рішень отримали позитивний висновок постійних комісій та рекомендовані на розгляд чергової 44 сесії міської ради 8 скликання, яка відбудеться 30 листопада 2023 року о 10.00 год.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь