ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Ямпільська громада приймала участь у Міжнародному форумі «Туристичними шляхами українського Поділля-2023»

Дата: 13.11.2023 15:19
Кількість переглядів: 162

Фото без описуФото без опису

Даний форум відбувався в рамках роботи над проєктом «Шляхами Трипільської Праматері».

Захід стартував у місті Тульчин, а його метою є розвиток громад Вінницької та Черкаської областей.

Фото без опису

Нагадаємо, що наша громада є однією із учасників агротуристичного кластеру «Шляхами Трипільської Праматері», що започаткований  ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад».

В роботі форуму взяв участь міський голова Сергій Гаджук.  Серед інших учасників представники Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА, Тульчинської МТГ  - загалом понад 30 осіб, серед яких були представники територіальних громад, громадських організацій, туристичних операторів, преси та інші.

 

Тож, в рамках форуму обговорили плани й напрацювання на 2024 рік та провели екскурсії туристичним маршрутом «Шляхами трипільської праматері».

Маршрут включав відвідування п’яти населених пунктів.

1. Село Комаргород Томашпільської ТГ Тульчинського району, де зберігся палац Четвертинських-Балашових, збудований у досить рідкісному для нас стилі «фахверк», який виглядом нагадує саксонські чи баварські будинки. Засновником містечка вважають представника шляхетського роду Комарів – Комара-Забожинського, який і назвав його своїм ім’ям.

2. Село Гнатків у Томашпільській селищній територіальній громаді, де знаходиться столярна майстерня, в якій місцевий майстер Анатолій Лукянчен виготовляє різноманітні декоративні вироби і побутове приладдя з деревини.

3. Село Стіна у Томашпільській селищній територіальній громаді, яке називають «Маленькими Карпатами». Будинки тут побудовані з каменю, а кількості історій та легенд може позаздрити навіть велике місто. Саме тут можна насолодитися мальовничими краєвидами і зберегти хороші спогади та світлини панорами села, скориставшись прекрасною фотолокацією.

4. Місто Ямпіль Могилів-Подільського району, яке має багату історію та культуру. Свою історико-культурну спадщину зберігають завдяки краєзнавчому музею.

5. Село Буша Ямпільської міської територіальної громади відоме історико-культурним заповідником «Буша». Поблизу села знаходиться геологічна пам’ятка природи «Гайдамацький Яр». Також, в Буші знаходиться музей Трипільської культури, художній музей, музей ткацтва, реконструйована фортечна вежа, Скельний храм, кам’яні скульптури і стародавні барельєфи.

Усі ці місця та об’єкти мають свій унікальний характер і залишають у пам’яті мандрівників незабутні враження.

Фото без описуФото без опису

У Ямполі увазі екскурсантів представили експонати музею образотворчого музею, художні твори ,старовинні вишиванки, ткацькі станки, неповторні вироби з ямпільського каменю  - пісковику та багато іншого. Саме про наш пісковик та унікальність Ямпільщини розповідав присутнім міський голова, а також  він наголосив на тому, що за пів року співпраці в даному проєкті у нас вже побувало чимало туристів з різних куточків України, адже саме Ямпільщина славиться багатьма історичними артефактами та має чимало туристичних родзинок.

Фото без опису

Участь нашої громади в даному проєкті буде поглиблюватись та масштабуватись і надалі, а це значить, що буде ще чимало подій та робіт.

Фото без опису

 

 

 

Публікація підготовлена за матеріалами із відкритих джерел.

 

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь