ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

По слідах обговорення

Дата: 02.11.2023 17:00
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Нещодавно усією громадою ми обговорювали важливу тему – увічнення пам’яті наших земляків, захисників України.  Ямпільчани відповідально віднеслись до такої чутливої теми. Обговорення видалось надактивним.  Бути пам’ятнику, чи Алеї,  чи іншій композиції – жваво обговорювалось Ямпільчанами на теренах інформаційного простору. Люди входили в діалог між собою, іноді навіть в суперечки. А як відомо: «В суперечці народжується істина».

Тож, зібравши думки громади, Ямпільська міська рада продовжила роботу в цьому напрямку. Відповідно до розпорядження міського голови Сергія Гаджука було створено комісію з розгляду питання щодо встановлення пам’ятного знаку з метою увічнення пам’яті захисників України на території Ямпільської міської територіальної громади.

Сьогодні, 2 листопада, під головуванням заступника міського голови Михайла Труби відбулось перше засідання комісії, до складу якої  увійшли працівники міської ради, митці громади.

Скульптор Сергій Донченко висловив пропозицію спочатку визначитись із концепцією пам’ятного комплексу. Художник Едуард Костюк запропонував розробити його проєкт. Погоджуючись з цим, дійшли висновку про необхідність створення художньої ради, до якої увійдуть скульптори, митці, художники, творчі люди Ямпільщини.

 Конкурс на кращий проєкт розпочнеться з 14 листопада і відбуватиметься до 31 грудня ц.р. Відбраний проєкт стане основою для встановлення  пам’ятного знаку.

Погодились також і з пропозицією депутата міської ради Лідії Петровської, яка запропонувала залучити до роботи та оголосити конкурс проектів поміж учнівської молоді.

Думку більшості родин загиблих Захисників громади висловила Оксана Швець, мати полеглого Героя Максима Швеця, яка запропонувала на імпровізованому пам’ятному місці з синьо-жовтими прапорцями тимчасово встановити стенд з фотографіями загиблих воїнів.

У результаті активного обговорення комісія вирішила на час розробки проєктів, проведення конкурсів та робіт зі встановлення пам’ятного комплексу – розгорнути анотаційний стенд з фотографіями загиблих воїнів, до якого кожен вдячний може прийти схилити голову, поклонитись з квітами і словами вдячності.

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь