ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

День народження Європейського союзу

Дата: 01.11.2023 09:30
Кількість переглядів: 77

 

Фото без опису

Європейський союз - напевно найбільш природне сучасне економіко-геополітичне об’єднання на сьогоднішній день, яке представлене більш ніж пів мільярдом її жителів і наближаючийся до чверті в світовому валовому внутрішньому продукті частини економіки. Утворився на основі підписаного 7-го лютого 1992-го року Маастрихтського договору, який набув чинності 1-го листопада 1993- го року. Цьому передувала величезна робота, що почалася ще з 1951-го року, коли в Парижі було підписано договір про створення Європейського об’єднання вугілля і сталі. Європейський союз - це унікальне утворення націлене насамперед на ефективну регіональну інтеграцію. Загальні стандарти і основні цінності, якість і повага до прав людини, єдина, монолітна, але гнучка політика, питання колективної безпеки, роблять єврозону найбільш надійним партнером як для найближчих сусідів, так і для всіх інших країн світу.

Станом на 2023-й рік Європейський союз представлений 27-ма державами, серед яких: Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія.

ЄС – це 27 країн із сукупним населенням понад 447 мільйонів осіб, у ньому розмовляють 24 офіційними мовами,  340 мільйонів людей, які щодня використовують євро в 19 країнах ЄС.

Після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року ЄС швидко вжив заходів на підтримку України та її народу. Це включало надання гуманітарної допомоги, екстреної допомоги, фінансової та оперативної підтримки, військової допомоги та підтримки на кордоні з ЄС та в Республіці Молдова.

ЄС також вжив винятковий захід, надавши тимчасовий захист мільйонам людей, які виїжджають з України. Це означає, що тепер вони мають доступ до житла, шкіл, охорони здоров’я та роботи в ЄС.

ЄС став на захист України. Він очолив міжнародне засудження агресії Росії проти України та запровадив низку жорстких санкцій проти Росії та тих, хто причетний до війни.

Шлях України до членства формально розпочався з підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом у 2014 році.

23 червня 2022 року Україна отримала офіційний статус держави-кандидата у Європейський Союз.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь