ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Спільне засідання комісій напередодні сесії Ямпільської міської ради

Дата: 25.10.2023 15:54
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

25 жовтня 2023 року   депутат міської ради Олександр Ткач   провів спільне засідання постійних комісій з питань  соціально-економічного розвитку, фінансів та бюджету і комісії з питань архітектури, містобудування, будівництва, житлово- комунального господарства та комунальної власності.

        

В ході роботи депутати заслухали інформацію начальника фінансововго управління міської ради Світлани Козюк про виконання міського бюджету за 9 місяців 2023 року, про видатки міського бюджету по головних розпорядниках коштів, про бюджетні  рішення виконавчого комітету, які було прийнято в міжсесійний період.

          Також депутати детально опрацювали проєкти рішень що стосувались внесення змін до цільових Програм: "Про внесення  змін до цільової програми мобілізаційної підготовки місцевого значення з виконання заходів, пов'язаних із підготовкою та проведенням призовів громадян України на військову службу, формування та забезпечення підрозділів територіальної оборони у Ямпільській міській територіальній громаді на 2021-2024 роки", "Про внесення змін до Програми «Питна вода Ямпільщини на 2021 – 2025 роки» (зі змінами)", "Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини та вторинної спеціалізованої медичної допомоги Ямпільської міської ради на 2021-2024 роки ( зі змінами)". Проєктами рішень передбачено збільшення обсягів фінансування окремих заходів вищезазначених програм.

       Фото без описуДепутатами погоджені також рішення, що стосувались об'єктів комунальної власності, це: розірвання договорів оренди майна,  включення об'єктів комунальної власності  в перелік об’єктів, які підлягають приватизації у 2023 році  тощо.

     Депутати одноголосно підтримали  проєкт рішення про утворення відділу житлово- комунального господарства Ямпільської міської ради зі статусом юридичної особи публічного права та затвердили її структуру. Погодили проєкт рішення "Про справляння туристичного збору".

         Загалом на засіданні комісії  депутати розглянули 13 питань порядку денного.

      Фото без описуФото без опису

Свою роботу по вивченню та підготовці питань порядку денного сесії міської ради продовжила постійна комісія  з питань освіти, культури, туризму, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, соціального захисту населення, яку провів голова комісії Геннадій Колюшко. Депутатами було опрацьовано 8 питань порядку денного.  Так,  заслухавши та обговоривши звіт КЗ «Ямпільська міська публічна бібліотека»  Ямпільської міської ради щодо забезпечення інформаційних, науково-дослідних, освітніх, культурних, дозвіллєвих потреб населенню громади депутати визнали його роботу задовільною. Депутати рекомендували його директору спільно із відділом культури. туризму та релігії міської ради напрацьовувати  нові напрямки  діяльності, які б заохочували відвідування молоддю бібліотек, відкрили доступ  для задоволення їх потреб та самореалізації, вживати заходів шодо впровадження інноваційних моделей діяльності бібліотеки з метою  надання широкого спектра послуг користувачам При обговоренні питання "Про справляння туристичного збору" депутатів  цікавила база його справляння, механізм його сплати, категорії осіб, які звільняються від туристичного збору тощо.

       Усі проєкти рішень одноголосно підтримані депутатами та рекомендовані на розгляд сесії міської ради.

        Фото без опису

До депутатів також звернулась заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Майорова поінформувавши  про те, що в Ямпільській міській раді планується проведення  публічного заходу громадського обговорення (стратегічна сесія) з формування завдання на розроблення комплексного плану, метою проведення якого є визначення перспективи розвитку Ямпільської громади. До процесу просторового планування повинні бути залучені місцеві жителі, підприємці, сільгосптоваровиробники, інші зацікавлені особи, для того, щоб подати свої ідеї або ініціативи, що у подальшому допоможе уникнути потенційних конфліктних ситуацій на стадії затвердження містобудівної документації.

Людмила Олександрівна зазначила, що обговоренню підлягають загальні пріоритети розвитку Ямпільської міської територіальної громади, а саме:

  • бачення перспективи розвитку територіальної громади;
  • перелік пріоритетів довгострокового розвитку територіальної громади;
  • визначення основних заходів щодо сприяння залученню інвестицій, поліпшення умов життєдіяльності та господарської діяльності;
  • розгляд пропозицій, щодо формування завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території тощо.

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь