ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Обговорюємо громадою важливу тему

Дата: 13.10.2023 15:22
Кількість переглядів: 129

Можливо, це малюнок: пам’ятник та текст

ОБГОВОРЮЄМО ГРОМАДОЮ ВАЖЛИВУ ТЕМУ

Шановні мешканці Ямпільської громади!

Жорстока, несправедлива війна українців з рашистським окупантом принесла нам багато горя. Ми втрачаємо міста і села, домівки і бізнес. Але найстрашніша, непоправна втрата – це наші полеглі Захисники. Горе втрати рідної людини торкнулось 60-десяти сімей нашої територіальної громади. Ми громадою провели на небеса 60 воїнів, які віддали свої життя за те, щоб жили ми. Довічним смутком і болем наповнились наші серця. Ми не маємо права забувати про ту високу ціну, яку заплатили наші герої. Має бути пам’ять. Тому за ініціативи Ямпільської міської ради у краєзнавчому відділі Ямпільського музею образотворчого мистецтва задля увіковічення пам’яті наших земляків, які загинули у цій війні відкрита Галерея Пам’яті, куди щодня приходять люди, щоб вшанувати їх пам'ять.

Однак вважаємо, що на території громади має бути ще й таке пам'ятне місце під відкритим небом, куди рідні і кожен вдячний може прийти схилити голову, поклонитись з квітами і словами вдячності.

Ямпільська міська рада розглядає декілька варіантів створення такого місця:

🔵 Це може бути пам’ятний знак - гранітна композиція з вуличним світлодіодним екраном із почерговим зображенням загиблих воїнів, розміщена зліва від обеліску Слави (паралельно до пам’ятного знаку загиблим в АТО).

🟡 Це може бути пам’ятне місце - алея «Воїни світла», розгорнута біля обеліску Слави, з портретами та життєписами полеглих.

🇺🇦 Пропонуємо вам, мешканцям громади, рідним і близьким загиблих, митцям і художникам, долучитись до обговорення цієї теми. Сподіваємось в коментарях дізнатись ваше бачення та почути ваші відгуки і пропозиції щодо цих проєктів. Раді будемо, якщо ви поділитесь своїми ідеями. Все це ляже у спільне обговорення для визначення остаточного проєкту. Віримо, що разом, усією громадою ми достойно увіковічимо пам’ять і подвиг наших героїв для наступних поколінь нашої громади.

🕯️Не забуваймо кожного, хто поклав своє життя за нас із вами!

🕯️Шануймо й молімось за живих Захисників!

Обговорення триватиме до 2️⃣0️⃣ жовтня 2023 року.


Коментарі:

Вжещ М.К.
2023-10-13 15:52:50

Вважаю пам’ятний знак - гранітна композиція з вуличним світлодіодним екраном із почерговим зображенням загиблих воїнів, розміщена зліва від обеліску Слави (паралельно до пам’ятного знаку загиблим в АТО буде кращим рішенням

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь