ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Туризм – це про здоров’я! Туризм – це про любов до рідної землі!

Дата: 28.09.2023 17:45
Кількість переглядів: 159

 Немає опису світлини.

  У сонячний осінній день 28 вересня з нагоди Всесвітнього Дня туризму у центрі Ямполя на «стометрівці» відбулось свято, головними героями якого стали вихованці військово-патріотичного гуртка «Сармат». Захід було організовано будинком дитячої та юнацької творчості з ініціативи керівника гуртка Федора Водянюка та за сприяння міської ради.

    Гостями дійства стали міський голова Сергій Гаджук, його заступник Михайло Труба, Благочинний православної церкви України отець Василь, батьки юних туристів, мешканці міста. Особливими гостями були вихованці спортивного клубу «Альтаір» та учнівська молодь з селища Томашпіль.

 

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

   Сьогодні юні спортсмени зібрались не для того, щоб похвалитись підкореними спортивними вершинами, хоча таких є чимало, а для того, щоб розповісти про інші вершини, які їм довелось покорити  у своїх туристичних походах.

Немає опису світлини.

    До уваги гостей була представлена фотовиставка із 160-ти фотографій, які вмістили лише невелику часточку з великого пройденого шляху юними туристами. Це і сходження на Карпатські гори крутими стежками, це і подорожі до озер та водоспадів, це й подолання різних перешкод під час пішохідних походів…

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

    За словами керівника гуртківців Федора Водянюка, ці фотографії – лише мала частка кілобайтів з накопичених мегабайтів пройденого за 29 років туристичного шляху гуртківцями багатьох поколінь, починаючи з 1994 року. Адже пішохідний туризм є самим розповсюдженим і самим доступним видом туризму.

Немає опису світлини.

      - Туризм - не лише відпочинок. Це - здоров’я. Це - історія та природа рідного краю. У походах здійснюється загартування та народжується любов до рідної землі, - сказав у своєму зверненні до присутніх Федір Михайлович.

   Зі словами вітань звернувся міський голова Сергій Гаджук, який подякував  молоді за те, що ростуть справжніми патріотами. Особливу вдячність висловив їхньому незмінному керівнику Ф.Водянюку за те, що прививає любов до своєї Батьківщини, за те, що зеленими стежками відкриває дітям дивовижний світ туризму.

Немає опису світлини.

   З теплими словами до привітань долучився і отець Василь, який багато років співпрацює з «сарматівцями» і бере участь разом з ними у туристичних походах.

   Святкової тональності події додали пісні у виконанні вихованок БДЮТ Анни Білої і Дарії Алісевич та декламування Іваном Мороховцем віршу нашого земляка Валерія Гуцола.

Немає опису світлини.

   А ще юні спортсмени продемонстрували здобуті у походах навички укладання наплічників, виконання туристичних вузлів, розпалювання багаття та розкладання намету.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

   Місцевий митець Едуард Костюк представив виставку картин, де змалював велич і неповторність української природи та її туристичних місць. Місць, куди хочеться повертатись знову і знов.

Немає опису світлини.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь