ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Зустріч з представниками Державної екологічної інспекції

Дата: 28.09.2023 12:14
Кількість переглядів: 108

На зображенні може бути: 3 людини

27 вересня у приміщенні адмінбудівлі Ямпільської міської ради відбулась зустріч міського голови Сергія Гаджука, старост старостинських округів громади з представниками Державної екологічної інспекції у Вінницькій області – начальником Юрієм Дубовим та завідувачем сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Віктором Кравчуком. Також на зустріч був запрошений заступник начальника Ямпільського відділення поліції, начальник слідчого відділу, майор поліції Сергій Лупов.

Мета зібрання – обговорення проблемних питань у сфері використання надр з корисними копалинами на території Ямпільщини, законність їх видобутку, здійснення контролю над цим процесом та попередження протизаконних дій.

В процесі активного обговорення міський голова Сергій Гаджук запропонував спільно шукати шляхи подальшого узаконення видобутку корисних копалин з родовищ для забезпечення потреб громади.

Представники екологічної інспекції наголосили на тому, що згідно зі ст. 23 Кодексу України про надра «землевласники і землекористувачі в межах земельних ділянок, які перебувають у їх власності або користуванні, мають право без спеціального дозволу та гірничого відводу видобувати для своїх господарських і побутових потреб, не пов’язаних із відчуженням видобутих корисних копалин, корисні копалини місцевого значення і торф загальною глибиною розробки до 2 метрів», а глибше без спеціального дозволу – вважається порушенням законодавства.

Також піднімалося питання необхідності оформлення спеціальних дозвільних документів на облаштування артезіанських свердловин.

На зображенні може бути: 6 людей та люди навчаються

Не менш актуальним було обговорення порушення законодавства у сфері екології спалюванням листя, сухої трави, гілля, їдкий дим від яких завдає шкоди здоров’ю населення. Як альтернативу було запропоновано викопувати компостні ями.

На зображенні може бути: 4 людини та текст

Наприкінці зустрічі Сергій Іванович подякував гостям за надану корисну інформацію і акцентував увагу на тому, що ми робимо спільну справу, і громада має працювати над тим, щоб збільшити можливості законно користуватися багатствами природи на території Ямпільщини.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь