ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Відбулось засідання постійної комісії

Дата: 27.09.2023 12:25
Кількість переглядів: 105

 

Фото без опису

26 вересня 2023 року відбулось засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку,  фінансів та  бюджету, на якому члени комісії розглянули 10 питань порядку денного. Провів засідання – голова комісії Микола Шарко.

Розпочато засідання із обговорення комплексної програми співпраці виконавчих органів Ямпільської міської ради та ГУ ДПС у Вінницькій області з питань забезпечення контролю за дотриманням зобов’язань  щодо платежів підприємств, установ, організацій, суб’єктів господарювання, фізичних осіб до бюджету Ямпільської міської територіальної громади на 2023-2025 роки, яку представила начальник Ямпільської ДПІ ГУДПС у Вінницькій області Ліна Калина, наголосивши, що основним завданням Програми є наповнення бюджету Ямпільської міської територіальної громади, надання своєчасних та якісних послуг ГУ ДПС у Вінницькій області платникам податків і зборів.

Одноголосно підтримали депутати і зміни до програми поліпшення техногенної та пожежної безпеки у Ямпільській міській територіальній громаді, матеріально-технічного забезпечення ДПРЧ - 35 м. Ямпіль ДПРЗ – 5 (м. Могилів – Подільський) Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій на 2021-2025 роки ( зі змінами).

Йшлося на комісії й про внесення змін до Програми соціальної  підтримки окремих категорій населення Ямпільської міської ради на 2021-2024 роки (зі змінами). Запропонованим проєктом передбачено затвердження Порядку надання разової грошової допомоги родинам загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до Дня пам’яті захисників України та  Порядку надання разової допомоги дітям загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до Дня святого Миколая. 

Про внесення змін до бюджету Ямпільської міської територіальної громади на 2023 рік поінформувала присутніх начальник фінансового управління міської ради Світлана Козюк. Депутати детально розглянули усі запропоновані статті видатків окремо по кожній галузі. 

Також депутати погодили та внесли на розгляд чергової сесії Порядок переведення житлових приміщень (квартир) і житлових будинків (або їх частин) у нежитлові та переведення нежитлових приміщень, нежитлових будинків до житлового фонду в Ямпільській територіальній громаді. Світлана Колеух – начальник відділу економічного розвитку та інвестиції міської ради зазначила, що Порядок визначає чіткий  механізм переведення житлових приміщень (квартир) і житлових будинків (або їх частин) в нежитлові з метою відкриття об’єктів торгівлі, послуг та іншого виду призначення і навпаки з нежитлового у житловий та поширюється на весь житловий та нежитловий фонди, що знаходяться на адміністративній території Ямпільської територіальної громади, що в свою чергу локалізує соціальну напругу щодо вирішення надання житла, або вирішення власниками житла питання ведення підприємницької діяльності в житлових приміщеннях, поліпшить санітарно-естетичний вигляд об’єктів містобудування на території Ямпільської громади, їх комплексного благоустрою, створить комфортні умови для розвитку малого та середнього бізнесу (розвитку торгівлі, побутового обслуговування і т.д.) нові робочі місця тощо.

Секретар міської ради Вадим Семенюк доповів по питаннях:

- Про звіт постійних комісій Ямпільської міської ради

- Про звіт старост  Ямпільської міської територіальної громади

- Про звернення депутатів Ямпільської міської ради 8 скликання до  Президента України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення вилучення коштів місцевих бюджетів.        

Усі проєкти рішень знайшли підтримку депутатів та рекомендовані до розгляду на черговій сесії міської ради.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь