ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Сьогодні - Всесвітній день туризму

Дата: 27.09.2023 10:00
Кількість переглядів: 104

 

                     Фото без опису

Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні. Свято започаткували з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, адже у багатьох країнах світу саме туризм є основною складовою наповнення бюджету. 

Україна має унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму — від гірського і лікувального до екстремального і паломницького.

А тепер, коли Україна в кожного на вустах у всіх куточках світу завдяки незламності у протистоянні з окупантом – її туристичний потенціал став набагато більшим. Адже після війни багато хто захоче познайомитись з країною у центрі Європи, яка змогла вистояти завдяки своїм неймовірним та відважним людям. Експерти вважають, що у перші роки після війни Україна буде входити до Топ-5 найвідвідуваніших країн світу. Наша культура, гостинність та краса держави обов’язково зроблять свою справу і туристи будуть повертатись до нас знову і знов.

Ямпільщина з її мальовничими краєвидами, історико-культурною спадщиною та привітними людьми також має всі умови для успішного розвитку туризму.  

 Наш гостинний край широко відкриває двері архітектурно-історичних пам´яток, наповнених минувшиною ще від трипільської культури ІІІ-ІV ст. до н.е. Це й історико-культурний заповідник «Буша», що є одним із семи чудес Вінниччини та печерний Храм ХVII ст. у скелях Понори. Це й урочище «Мохната» на висоті 184 м. над рівнем моря та сповнений неповторної й величної краси Гайдамацький яр. Замкова башта ХVI – XVII ст.,урочище «Стінка», Ямпільське підземелля та багато інших… Всього - 118 пам’яток археології. А ще - музеї різних напрямків: художній, етнографічний, образотворчого мистецтва,  козацької слави, музеї народних промислів та ремесел, ткацтва, археології, старожитностей. Прокладеними маршрутами «зеленого туризму» кожен бажаючий має змогу доторкнутись до прадавніх традицій, де дух історії переплітається із сьогоденням.

  Звичайно, найкращий спосіб відзначити День туризму — це нарешті вирушити в омріяне місце. Бажаємо усім, щоб ці мрії здійснились якнайшвидше. Віримо, що скоро настане той час, коли кожен українець зможе вільно подорожувати мирними краєвидами на рідній, вільній землі.

Фото без опису                Фото без опису

Фото без опису                Фото без опису

Фото без опису             Фото без опису

Фото без опису          Фото без опису

Фото без опису        Фото без опису

Фото без опису         Фото без опису

Фото без опису         Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь