ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Черговий нічний рейд

Дата: 22.08.2023 16:02
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Минулої п’ятниці, 18 серпня був проведений черговий спільний рейд «Підліток у нічну пору». Цього разу відпрацьовували Клембівський старостинський округ. Рейд проводився спільно поліцейським офіцером громади Вальтером Сергієм, інспектором з ЮП Свистун Катериною, начальником служби у справах дітей Миронишиною Валентиною інспекторами СРПП ВП #1 Могилів -Подільського РВП, разом зі старостою Валентиною Зарічною-Бобошко.

⚪Було відвідано заклади торгівлі, які працюють у нічну пору, на предмет продажу неповнолітнім алкогольних напоїв.

⚪Фото без опису

Винесено постанову по статті 180 (доведення неповнолітнього до стану сп'яніння) КУпАП та статті 182 (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях) КУпАП.

⚪Відвідали заклад культури, де з молоддю проведено профілактичну бесіду, щодо шкідливості вживання тютюнових виробів та алкогольних напоїв.

Фото без опису

Наголошено про дотримання правил благоустрою в селі Клембівка та тиші в населеному пункті, а саме на тому, що:

❗- заборонено голосно співати і кричати, користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів -з 22.00 до 08.00;

❗- здійснювати в закритих приміщеннях будь-які види діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

❗- забезпечувати під час роботи закладів громадського харчування, торгівлі, розважального та грального бізнесу, культури, у приміщеннях і на відкритих майданчиках, звучання звуковідтворювальної апаратури та музичних інструментів, а також рівні шуму в прилеглих до них жилих і громадських будівлях, що не перевищують рівнів, установлених санітарними нормами;

🔴Відповідальність за порушення додержання тиші

🚫Стаття 182 КУпАП передбачає відповідальність за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях -тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

⁉️Куди звертатись у разі порушення режиму тиші?

👉Для боротьби зі злісними порушниками закону існує два методи: за участю поліції і судовий.

Звернутись до органів Національної поліції України можна у два способи — усно або письмо.

Через суд- особа може подати позов про відшкодування моральної чи навіть матеріальної шкоди, заподіяної систематичним порушенням режиму тиші.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь