ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Ямпільським майстриням передали рушник єднання

Дата: 17.08.2023 13:14
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

16 серпня на Європейській площі у місті Вінниці відбулася урочиста передача рушника єднання "Цвіт вишиванки" від представників Хмельниччини представникам Вінницької області. Подія відбулася  в рамках проведення заходів до Дня Незалежності України. Рушник єднання був переданий членкиням Народного аматорського колективу Подільської вишивки "Солов'їні вічка", який працює при Ямпільському музеї, а саме - керівнику колективу Поплінській Тетяні та Болгарській Аллі. Саме на них покладена відповідальна місія вишити на рушнику єднання поряд з іншими країнами орнаменти Вінниччини.

Фото без опису

Мистецько-патріотичний проєкт створення Міжнародного вишитого рушника єднання «Цвіт вишиванки» був започаткований на Тернопільщині у 2013 році з ініціативи голови всесвітньої координаційної ради Михайла Ратушного, голови Ліги підприємців «Українська справа» Михайла Ратушняка та голови благодійного фонду «Цвіт вишиванки» Євгенія Філя.

Фото без опису

Фото без опису

За задумом на рушнику буде відображено орнаменти 24 областей України, Автономної Республіки Крим і міста Києва, а також 26 візерунків, найпоширеніших в державах компактного проживання української діаспори.

Фото без опису

На Міжнародному рушнику єднання вже створено, за порядком участі у проєкті, орнаменти Тернопільщини, Івано-Франківщини, Канади, Польщі, Німеччини, Черкащини, Полтавщини, Дніпропетровщини, Італії, Великобританії, Австрії, Латвії, Литви, Естонії, Львівщини, Криму, Волині, Рівненщини, Хмельниччини.

Ямпільщина радо зустрічає вишивальниць та рушник єднання, який проїхав вже не одну країну та подорожує Україною! Разом до ПЕРЕМОГИ!

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь