ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Звернення депутатів до Президента України

Дата: 05.07.2023 15:38
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

В п’ятницю 30 червня під час сесійного засідання депутати Ямпільської міської ради прийняли рішення про звернення до Президента України щодо скасування підвищення цін на електроенергію для споживачів та введення мораторію на підвищення тарифів ЖКГ.

Депутати вирішили ініціювати таке звернення у зв’язку з тим, що Постановою Кабінету Міністрів України від 30 травня 2023 р. № 544 з 1 червня 2023 року майже вдвічі збільшено ціни на електричну енергію для побутових споживачів — до 2,64 грн/кВт год. Така норма зачіпає інтереси кожного українця і руйнує сподівання людей на те, що влада дотримуватиметься мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги під час війни.

Враховуючи, що в умовах воєнного стану в Україні ріст цін та тарифів значно випереджають реальні доходи громадян, держава має вжити невідкладних дій для відновлення належного соціального захисту людей та запобігання підвищенню цін та тарифів ЖКГ.

У зверненні йдеться про вимогу негайної зупинки дії вище зазначеної Постанови Кабміну, встановлення загальнодержавного мораторію на підвищення цін на електричну енергію для побутових споживачів та цін/тарифів на інші види житлово-комунальних послуг на термін дії воєнного стану в Україні та шести місяців після його припинення, а також при розрахунку та подальшому затвердженню тарифів на електроенергію для населення не враховувати вартість «зеленого» тарифу, за якою купується вироблена з відновлюваних джерел електроенергія, адже його вартість значно більша за теплову та атомну.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь