ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

БІЛЯ САДИБ РОЗПОЧИНАЮТЬСЯ ГОСПОДАРЧІ РОБОТИ!

Дата: 14.03.2023 11:40
Кількість переглядів: 114

 

Фото без опису

 

Могилів-Подільське районне управління Головного управління ДСНС України у Вінницькій області звертає увагу:

Одним з головних завдань відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Могилів-Подільського районного управління Головного управління ДСНС України у Вінницькій області є запобігання пожежам та нещасним випадкам. Проте щороку в населених пунктах району виникає велика кількість пожеж, які завдають шкоди народному господарству і окремим громадянам. Нерідко жертвами вогню стають і діти. Статистика свідчить, що переважна більшість пожеж стається в житловому секторі. Причинами трагедій є в основному необізнаність та нехтування громадян в елементарних вимогах правил пожежної безпеки та їх недотримання в повсякденному житті. Щорічно, з настанням весняно-літнього періоду, різко загострюється обстановка з пожежною та техногенною безпекою в районі. В цей період виникає понад 60 % пожеж та загорянь. Найпоширенішими їх причинами є накопичення та спалювання сміття, сухої трави, гілок та опалого листя в непризначених для цього місцях або на недостатній відстані від горючих матеріалів, дерев та споруд.

За 12 місяців 2022 року на території Могилів-Подільського району Ямпільської територіальної громади зареєстровано 56 пожеж проти 48 в 2021 році, економічні втрати від яких склали 14 млн. 285 тис. 894 грн. (з них прямі матеріальні збитки становлять 5 574 500 грн.). В сільській місцевості зареєстровано 42 пожежі, якими нанесений збиток 13 млн. 443 тис. 494 грн. (з них прямі матеріальні збитки становлять 5 471 800 грн.). В  м. Ямпіль зареєстровано 14 пожеж, економічні втрати від якої склали 841 400 тис. грн. (з них прямі матеріальні збитки становлять 102 700 грн.). Внаслідок пожеж з початку 2022 року на території Ямпільської міської ради загинуло 5 осіб. З початку року на водних об’єктах загинула 1 людина.

Тож для запобігання виникнення можливих пожеж Ви, шановні громадяни, не повинні залишатись байдужими до виконання протипожежних вимог. Найелементарніші з них, це утримання в чистоті та систематичне очищення території від сміття, відходів виробництва, тари, опалого листя, котрі необхідно регулярно видаляти (вивозити) у спеціально відведені місця. Не влаштовувати на території населеного пункту звалищ горючих відходів. Забороняється розводити багаття, спалювати відходи, тару, викидати не загашене вугілля та попіл на відстані менше 15 м від будівель та споруд.

       Весняна, тепла погода покличе багатьох жителів району святкувати Травневі свята (маївки) в лісах, що в кінцевому результаті буде зводитись до розпалювання вогнищ, багать і т.д. Забороняється залишати багаття без нагляду (по закінченню святкувань – обов’язково вогонь залити водою або засипати землею), кидати в лісі запалені сірники, недопалки, категорично забороняється залишати в лісі промаслений чи просочений бензином матеріал, скляні пляшки.

           Отже, шановні жителі Ямпільської територіальної громади, будьте обережні з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки на виробництві та в побуті. Тільки за таких умов можливо зберегти державне та особисте майно, життя людей від вогню.

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь