ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ВІДБУЛОСЬ СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ ПОСТІЙНИХ КОМІСІЙ

Дата: 20.01.2023 11:11
Кількість переглядів: 123

        Фото без опису

19 січня 2023 року Лідія Петровська провела спільне засідання постійних комісій з питань  регламенту, депутатської діяльності та етики, місцевого самоврядування, законності, зв’язків  з органами влади, об’єднаннями громадян та засобами масової інформації та з питань освіти, культури, туризму, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, соціального захисту населення.

На порядок денний засідання було внесено 9 проєктів рішень.

         Одним із найактуальніших питань порядку денного стало обговорення проєкту Статуту Ямпільської міської територіальної громади, робота над яким у міській раді тривала більше року. Наталія Звагольська –начальник загального відділу ознайомила депутатів із основними етапами роботи над проєктом Статуту -  це і створення робочої групи по розробці та напрацюванню проєкту, її засідання, громадські слухання по обговоренню Статуту в кожному старостинському окрузі та місті Ямпіль тощо. Наталя Володимирівна детально зупинилась  на пропозиціях та доповненнях, які були внесені до проєкту Статуту в ході його обговорення робочою групою та на громадських слуханнях. Обговоривши усі запропоновані пропозиції, внісши свої, депутати  погодили більшість із них. Деякі пропозиції не знайшли депутатської підтримки.

Також, на розгляд комісії було запропоноване Положення  «Про електронні консультації з громадськістю в Ямпільській міській територіальній громаді» з питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування метою якого є забезпечення та впорядкування процесу проведення електронних публічних консультацій в Ямпільській міській територіальній громаді, забезпечення участі членів територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення, залучення громадян до розробки та реалізації рішень, участь та впровадження кращих практик взаємодії влади і громади тощо.

Заслухавши інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту Ямпільської міської ради Наталії Пантелейчук про забезпечення освітнього  процесу  на  території Ямпільської міської територіальної громади та організація заходів щодо формування нової мережі освіти в умовах реформи депутати порушили питання cтруктури освітніх закладів у 2023 році, зокрема подальшої роботи малокомплектних закладів.

Заслухали депутати і звіти старост Писарівського, Качківського, Тростянецького, Дзигівського, Петрашівського старостинських округів.

       Також, депутатами погоджені та рекомендовані на розгляд сесії проєкти рішень:

-«Про затвердження звіту про виконання міського бюджету за 2022 рік»,

-«Про внесення змін до рішення 29  сесії  міської ради 8 скликання від 16 грудня 2022 року  № 1543  «Про  бюджет Ямпільської міської територіальної громади на 2023 рік»,

-«Про затвердження рішень виконавчого комітету»,

Про внесення змін до рішення 16 сесії Ямпільської міської ради 8 скликання від 21.12.2021 року № 1268 «Про структуру виконавчих органів ради, апарату ради та їх виконавчого комітету, затвердження їх штатів»,

Про звернення депутатів Ямпільської міської ради 8 скликання до Президента України щодо застосування права вето до проєкту Закону України від 11.06.2021 року № 5655 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь