ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

УРОЧИСТИЙ ЗАХІД ДО ДНЯ ПРАЦІВНИКА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

Дата: 18.11.2022 18:21
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Шана натрудженим мозолястим рукам

Щедрий останній місяць осені подарував нам День працівників сільського господарства – професійне свято усіх селян, творців народного добробуту, опори країни. Без перебільшення – це всенародне свято, оскільки від повсякденної хліборобської праці залежить здоров’я нації, добробут нинішнього та майбутніх поколінь. В нелегку для країни годину на аграріїв покладено велику відповідальність, адже завдяки їх невтомній праці народ України має впевненість в тому, що не залишиться без шматочка хліба і що рядки з Державного Гімну «Ще не вмерла України і слава і воля…» не втрачатимуть своєї сили.

З діда-прадіда нам дісталась у спадщину земля, яку від нас ніхто не міг забрати. Вона полита кров’ю і потом наших дідів, батьків, прадідів. І сьогодні земля, яка виростила не одне покоління трударів, славу яких увінчано медалями, орденами, зірками Героїв праці, хочуть розірвати на шматки та залити болем сповна. В XXI столітті ненависний ворог, який називав нас «братом», всадив нам кривавого ножа в саме серце, забравши у вічність найдорожче – життя наших земляків.

Напередодні професійного свята у Ямпільському БДЮТ відбувся захід, на якому було вшановану нелегку працю трударів рідної землі. Урочисте зібрання розпочалось під виконання Державного Гімну України, а опісля - вшануванням пам’яті полеглих захисників за світле майбутнє України.

У 2022 році основу агропромислового комплексу Ямпільської територіальної громади складає 27 сільськогосподарських підприємств. Основним видом діяльності є вирощування зернових, зернобобових, технічних та кормових культур. Так, валовий збір озимої пшениці в цьому році становить понад 25 тисяч тонн, озимого та ярого ячменю намолочено 5760 та 1338 тонн відповідно, гороху - 578 тонн, гречки - 42,5 тонни, 7062 тонни озимого ріпаку та понад 4 тис. тонн сої. Окремі господарства займаються вирощуванням ВРХ, кіз, овець, коней та розведенням бджіл.

З вдячним словом до присутніх у залі аграріїв та ветеранів галузі звернувся Ямпільський міський голова Сергій Гаджук.

- Хочу низько вклонитись і подякувати за вашу нелегку працю. Вдячний за те, що ви формуєте 75% бюджету громади. 24-го лютого ви прокинулись від новин, як і всі українці, не знали, що робити, але вже 26 лютого зібрались у міській раді і спільно вирішували, що і як ми маємо робити. Хтось пропонував крупи, борошно чи олію, хтось забезпечував іншими засобами, аби подбати про людей, що втікали до Ямпільщини від клятого ворога. Ви переживали, як нагодувати і одягнути наших воїнів, переймались тим, як ми маємо допомогти нашим захисникам боронити Україну. Щиро вдячний вам за це. Ви – люди із великої літери, шана вам і хвала. Час нам показує, що в країні йде війна, вбивають наших воїнів, а ви вкотре ділом доводите, що не стоїте осторонь і працюєте на Перемогу. Так, зараз війна і не до свят, але сьогодні ми вшановуємо вашу працю і дякуємо за мозолясті руки та золоті серця, показуємо дітям, ким потрібно пишатись і дякувати у нелегкі часи, – зауважив у своєму виступі Сергій Гаджук.

За участі керівників агроколективів громади та їх працівників міським головою було проведено церемонію вручення подяк. Розділити всю значимість і особливість заходу завітали і люди старшого покоління, ветерани галузі – джерело мудрості, невичерпної енергії та оптимізму. Вони – люди, праця яких є прикладом для наслідування сучасній молоді. Так, на сцену під гучні оплески було запрошено Анатолія Бехарського, Анатолія Болгарського, Михайла Гнидюка, Миколу Новойтенка, Віктора Потапова, Івана Катрука, Василя Павлюка та сьогоднішнього іменинника, що перегорнув вже 70-ту сторінку життя - Михайла Пасарара. Чи не найголовнішим винуватцям урочистостей було вручено подяки, цінні подарунки, квіти вдячності та короваї. У натруджених руках, у вишитому рушнику кожен тримав найголовніше багатство – хліб… Як зернину до зернини, вони свого часу, накопичували роки та досвід, експериментували і пізнавали, аби Ямпільщина до сьогодні закріпилась на найвищих агропоказниках.

Сергій Іванович запропонував кожному ветерану принагідно звернутись до своїх молодших колег, поділитись досвідом, настановами та згадати ті дні і роки, коли все тільки розпочиналось. Так, слова вдячності, настанов, роздумів та мудрого батьківського слова мали Михайло Гнидюк, Анатолій Бехарський, Микола Новойтенко, Василь Павлюк та донька Віктора Потапова – Наталя Рекечинська.

У гарному колективі та відповідній атмосфері також було відзначено директора КП «Ямпільське міське господарство» Михайла Франка, якому Ямпільський міський голова Сергій Гаджук вручив медаль «За заслуги перед Могилівподільщиною».

На захід зі словами вдячності та подяками від 2-го відділу Могилів-Подільського РТЦК та СП завітав і його начальник підполковник Віктор Понкрашов.

- Ви люди, у кого руки пахнуть хлібом. Це велика честь і відповідальність годувати людей, а саме воїнів ЗСУ, діточок у цей непростий і важкий час. Ви, як один піднялись, аби забезпечити всім необхідним, аби не було голодних воїнів, взялись і за інше забезпечення, аби захисники могли виконували своє завдання із захисту нашої держави. Дякуємо вам! Ви не тільки хлібороби, волонтери – а й незамінні помічники нашій державі, ЗСУ. Ваш вклад – неоціненний. Я знаю, що і скільки ви віддаєте, аби воїни мали все необхідне. Про цю допомогу ви не розповідаєте, але мовчати про це теж не можна. Допоки я буду жити – буду пам’ятати, воїни будуть пам’ятати і розповідати тим, хто буде після нас. Низький уклін, вам козаки, - емоційно подякував Віктор Понкрашов та вручив аграріям-волонтерам подяки.

Тематичним був і музичний супровід до заходу. Найкращі українські та патріотичні композиції виконали Григорій Васільєв, Олександр Бернадзіковський, Андрій Левицький, Юлія Бортняк, Юлія Казновська та Тетяна Жошко. Зраділи очі присутніх, коли на сцені виступили і дітки – ансамбль «КіндерСтар».

Мирного та затишного свята, вам наші невтомні аграрії! Нехай ніщо не змусить вас зійти із посівної дороги, хай віддячує високими врожаями подільська земля і годує нас, Україну та світ. Ви, як ніхто, не боїтесь роботи – тож отримуйте вдячність від людей! Зі святом!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Матеріал редакції "Ямпільські вісті"


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь