ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

НЕ ПАЛІТЬ ОПАЛЕ ЛИСТЯ ТА ЗАЛИШКИ РОСЛИННОСТІ!

Дата: 14.11.2022 15:05
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

Звертаємось до жителів територіальної громади та  з проханням не спалювати суху траву, опале листя дерев, рослинні  рештки  та побутове сміття.

Спалювання сухої рослинності, опалого листя та сміття завдає великої шкоди довкіллю, створює загрозу для життя та може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.  

Пам’ятаймо, що під час спалювання у повітря виділяється небезпечні, а  часом і канцерогенні речовини (сполуки свинцю, ртуті та інші важкі метали), які є дуже шкідливими. Зокрема, вони викликають подразнення та опіки дихальних шляхів, підвищення рівня цукру в крові, діють на вуглеводний обмін, спричиняють головний біль, викликають втомленість, можуть стати причиною виникнення онкологічних захворювань, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини і посилюють негативний перебіг хронічних захворювань.

Крім того, дим негативно впливає і на стан навколишнього природного середовища – знижується родючість ґрунтів, порушується їх структура, зменшується протиерозійна стійкість, забруднюється атмосферне повітря та з’являється пожежна загроза для прилеглих територій.

Нагадаємо що  за самовільне випалювання стерні, сухої  рослинності  або  її  залишків  штрафи  збільшились з 10–70  до 180–1260  неоподаткованих мінімумів  доходів  громадян тобто  від 3060  грн.  до   21 420 грн.

За самовільне  випалювання  рослинності  або  її  залишків  в межах територій  та об’єктів  природно – заповідного  фонду штрафи  збільшилися  з 20-100  до 360–1800  неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це від 6 120 грн. до 30 600 грн.

Ямпільска міська рада  закликає не бути байдужими та  не спалювати листя, суху рослинність та сміття, а також бути обережними при поводженні з вогнем.  Кожен із нас має законні підстави боротися із підпалами, відстоювати своє конституційне право на довкілля, безпечне для життя і здоров’я!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь