ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ЗРОСТАЮТЬ БОРГИ КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ ГРОМАДИ

Дата: 02.11.2022 15:32
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

 

Війна змінила як життя кожного окремого українця, так і в цілому регіонів та громад. Не виключенням є і наша Ямпільська громада. Ми всі підлаштовуємо свою діяльність під умови сьогодення, але продовжуємо працювати та надавати послуги.

Всі комунальні підприємства Ямпільської міської ради забезпечують мешканців громади своїми послугами та здійснюють діяльність в умовах воєнного стану.

Прикрим є той факт, що мешканці громади поділилися на дисциплінованих платників та тих, хто не платить за комунальні послуги, адже наразі діє Постанова Кабміну, що забороняє нараховувати пеню на борги за компослуги та/або не надавати їх неплатникам.

?Так, борг населення комунальному підприємству «Ямпільводоканал» складає 411,9 тис.грн. Ще 221,4 тис.грн. заборгували підприємства. За період повномасштабної війни борг зріс на 181 тисячу 300 гривень?

Зауважимо, що за час війни збільшилися ціни на реагенти у зв’язку з тим, що постачальники реактивів знаходяться в містах ведення бойових дій, паливно-мастильні матеріали, нарахування на заробітні плати та ін. Якщо врахувати ріст матеріалів то різниця в тарифах наразі вже становить 30%.

?За вивезення побутових відходів жителі Ямпільської громади за 9 місяців 2022 року заборгували комунальному підприємству «Ямпільське міське господарство» 27139 гривень, квартплата – 361397гривень.

Загальна заборгованість населення комунальному підприємству «Ямпільське міське господарство» становить 388536 гривень. Ріст боргів за 2022 рік вже сягає 50%?

У подібній ситуації діють і інші комунальні підприємства громади.

Основні витрати на вивезення побутових відходів складаються з витрат на енергоносії, пальне та запчастини на автотранспортну техніку, ціни на які збільшуються щоденно. І однією з найбільших складових витрат цієї послуги – є пальне.

Так? В Україні під час воєнного стану відключення абонентів від надання послуг ЖКГ, а також припинення їх надання через борги заборонені.

Так? Ямпільська міська рада надає субвенцію комунальним підприємствам громади, щоб забезпечити їх стабільну роботу.

Але? І від кожного з нас залежить життєдіяльність нашого міста і сіл та робота комунальних закладів! Адже – це вчасне нарахування заробітних плат працівникам даних підприємств, сплата податків до бюджетів, закупівля ресурсів та ін. Ми всі маємо розуміти – несплата за отримані послуги тягне за собою зменшення платоспроможності підприємств, скорочення персоналу, ріст безробіття.

Вчасний розрахунок за житлово-комунальні послуги – це ваш внесок у нашу спільну Перемогу. Адже ворог намагається знищити Україну і ми не повинні допомагати йому зробити це.

?Тому, шановні мешканці міста та сільських населених пунктів Ямпільської громади, просимо вас розрахуватись за спожиті житлово-комунальні послуги, а також забезпечувати вчасний розрахунок надалі?

Будьмо єдині! ??

Дякуємо за розуміння!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь