ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ТУЛЬЧИНЦІ ПЕРЕЙМАЛИ ДОСВІД ЯМПІЛЬЩИНИ

Дата: 05.10.2022 11:46
Кількість переглядів: 310

 

Фото без опису

Наша громада приймала делегацію з Тульчинської міської ради. Делегацію очолював секретар Тульчинської міської ради Чуба Віталій, у складі також були керівництво міськради, депутати, разом з головами постійних комісій, освітяни.

Метою візиту став досвід Ямпільської громади щодо організації мережі освітніх закладів та функціонуванням медичних закладів.

Зустрічав делегацію міський голова Сергій Гаджук.

У межах процесу децентралізації влади в Україні триває процес створення освітніх округів та опорних навчальних закладів. Тульчинська громада на початку свого шляху в даній справі.

На Ямпільщині впровадження  даної роботи розпочали  з 2017 року.

Загальноосвітні навчальні заклади, що є опорними, створюються для рівного доступу усіх дітей до якісної освіти, раціонального і ефективного використання ресурсів, та є одним із механізмів реформування системи загальної середньої освіти й упорядкування шкільної мережі.

Як показує наш  п’ятирічний досвід– рішення про автономію шкіл було правильним і є ефективним та  передбачає управлінську, освітню і фінансову свободи шкіл.

В рамках візиту для делегації організували відвідини опорних закладів міста та Ямпільської територіальної лікарні, далі спілкувались у форматі  «круглого столу» в Ямпільській міській раді, під час якого поділились  практикою впровадження та дорожньою картою процесу утворення опорних закладів Ямпільської громади.

Делегати приїхали перейняти досвід, а поїхали з Ямпільщини з позитивними емоціями, готовими алгоритмами та ідеями для їх впровадження у себе.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь