ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

30 вересня – День усиновлення

Дата: 30.09.2022 10:00
Кількість переглядів: 254

                                       Фото без опису

      В останній день вересня, в день великого православного свята, Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, Україна відзначає День усиновлення - свято добра та дитячої надії. День усиновлення порівняно молоде свято. Вперше в Україні воно відзначається з 2009 року. Указ Президента України Віктора Ющенка  № 1088/2008, яким цей день був установлений, був підписаний 27 листопада 2008 року. В Указі наголошується суспільна значущість усиновлення (і удочеріння) у забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї.

   Тепер День усиновлення відзначається щорічно 30 вересня. Мета цього свята полягає в підтримці та розвитку національного усиновлення.

      Усиновлення – це особливе батьківство, благородний і непростий шлях до щасливої родини. На особливу повагу заслуговують ті, хто не побоявся відкрити свої серця і двері домівок для дітей, які  потребують сімейного тепла, розуміння і підтримки з боку дорослих. Кожен розуміє, як непросто прийняти рішення усиновити дитину або взяти її у свою сім’ю.

      День усиновителя – це  свято сімей, які здійснили дитячі мрії, взяли на себе відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і подарували їм люблячих та дбайливих батьків.

       У день світлого сімейного свята висловлюємо слова безмежної вдячності усиновителям, прийомним батькам, батькам-вихователям. Ви зігріли дітей своєю любов'ю, подарувати їм чарівний світ дитинства та віру в людську доброту. Ви дали кожній дитині, яка зростає у Вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло.

      Сьогодні у нашій громаді налічується 77 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які взяті під опіку або у прийомні родини. Функціонують 3 дитячі будинки сімейного типу  та 3 прийомні  сім’ї. 3 родини з громади успішно пройшли навчання у Вінницькому обласному центрі соціальних служб і вже з нетерпінням та трепетом чекають знайомства з майбутніми маленькими членами їхніх родин. Ще одна  родина зібрала необхідний пакет документів для проходження навчання майбутніх опікунів- піклувальників .

    Дитина, яка чекає на маму і тата – обов’язково їх знайде. Адже, залишаються незмінними істини: веселі і щасливі очі дітей; рідний голос батьків, які радіють злетам і заспокоюють при падінні; відчуття, що ти не один і дуже комусь потрібен.

      Пам’ятаймо, що жодний, навіть найкраще облаштований інтернатний заклад, ніколи не замінить дітям сімейного затишку та родинного тепла.

      У цей день щиро зичимо родинам, аби ваші домівки завжди будуть наповнені радістю і щасливим дитячим сміхом.

    Нехай у ваших сім’ях завжди панує щастя, добробут та родинне благополуччя, а віра, надія і любов всюди супроводжують вас.

    Крокуйте по життю з Вірою, Надією, Любов’ю та Мудрістю!

    Хай в Україні будуть лише щасливі діти!!!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь