ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

30 вересня – День усиновлення

Дата: 30.09.2022 10:00
Кількість переглядів: 258

                                       Фото без опису

      В останній день вересня, в день великого православного свята, Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, Україна відзначає День усиновлення - свято добра та дитячої надії. День усиновлення порівняно молоде свято. Вперше в Україні воно відзначається з 2009 року. Указ Президента України Віктора Ющенка  № 1088/2008, яким цей день був установлений, був підписаний 27 листопада 2008 року. В Указі наголошується суспільна значущість усиновлення (і удочеріння) у забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї.

   Тепер День усиновлення відзначається щорічно 30 вересня. Мета цього свята полягає в підтримці та розвитку національного усиновлення.

      Усиновлення – це особливе батьківство, благородний і непростий шлях до щасливої родини. На особливу повагу заслуговують ті, хто не побоявся відкрити свої серця і двері домівок для дітей, які  потребують сімейного тепла, розуміння і підтримки з боку дорослих. Кожен розуміє, як непросто прийняти рішення усиновити дитину або взяти її у свою сім’ю.

      День усиновителя – це  свято сімей, які здійснили дитячі мрії, взяли на себе відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і подарували їм люблячих та дбайливих батьків.

       У день світлого сімейного свята висловлюємо слова безмежної вдячності усиновителям, прийомним батькам, батькам-вихователям. Ви зігріли дітей своєю любов'ю, подарувати їм чарівний світ дитинства та віру в людську доброту. Ви дали кожній дитині, яка зростає у Вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло.

      Сьогодні у нашій громаді налічується 77 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які взяті під опіку або у прийомні родини. Функціонують 3 дитячі будинки сімейного типу  та 3 прийомні  сім’ї. 3 родини з громади успішно пройшли навчання у Вінницькому обласному центрі соціальних служб і вже з нетерпінням та трепетом чекають знайомства з майбутніми маленькими членами їхніх родин. Ще одна  родина зібрала необхідний пакет документів для проходження навчання майбутніх опікунів- піклувальників .

    Дитина, яка чекає на маму і тата – обов’язково їх знайде. Адже, залишаються незмінними істини: веселі і щасливі очі дітей; рідний голос батьків, які радіють злетам і заспокоюють при падінні; відчуття, що ти не один і дуже комусь потрібен.

      Пам’ятаймо, що жодний, навіть найкраще облаштований інтернатний заклад, ніколи не замінить дітям сімейного затишку та родинного тепла.

      У цей день щиро зичимо родинам, аби ваші домівки завжди будуть наповнені радістю і щасливим дитячим сміхом.

    Нехай у ваших сім’ях завжди панує щастя, добробут та родинне благополуччя, а віра, надія і любов всюди супроводжують вас.

    Крокуйте по життю з Вірою, Надією, Любов’ю та Мудрістю!

    Хай в Україні будуть лише щасливі діти!!!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь