ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

БАБИН ЯР

Дата: 29.09.2022 10:00
Кількість переглядів: 309

Фото без опису

Щороку 29 вересня згадується одна із найтрагічніших сторінок української історії у роки Другої світової війни 1939–1945 – масові розстріли мирних мешканців у Бабиному Яру, що в Києві німецькими нацистами. Бабин Яр -  місце нацистського геноциду.

Більшість жертв, що полягли тоді, були євреями та ромами, проте у Бабиному Яру загинуло також чимало українців. Це були не лише жителі Києва, але й біженці, що на момент нападу нацистської Німеччини залишили рідні домівки і евакуювались до міста. Загалом хвиля масових розстрілів населення єврейського походження відбувалися по всій окупованій України. Подекуди знищувались цілі села. Трагедія Бабиного Яру згадується на державному рівні як пам’ять про невинні жертви ксенофобії, расизму та нацистської ідеології.

81 рік тому, у вересні 1941, у серці християнського древнього Києва стався неймовірний злочин. За офіційними даними, лише за два дні 29 та 30 вересня там загинуло близько 34 тисячі мирного населення, а за п’ять днів – майже 150 тисяч.

За національною ознакою знищили все єврейське населення Києва. Тільки одиницям вдалося вижити - за чужими чи підробленими документами.

Бабин Яр став місцем найбільшого масового поховання жертв нацизму в Україні.

Чим більше намагаєшся осягнути цю трагедію, наблизитися до неї, розгледіти – тим більш непроникною вона стає. Чорнота стає всеохоплюючою. І ти розбиваєшся об неї. Такою є природа Катастрофи. Щастя сяє і світиться. Банальність кричить і надимається, а горе – воно просто горе. Спазм у горлі та сухі виплакані очі – ні сліз, ні слів. А ще – попіл і пісок. Бездонний, бездушний яр, ненаситне провалля, у яке падають і падають нескінченно довго, як в уповільненій зйомці людські тіла, скошені кулеметним вогнем.

Як не сумно, але сьогодні ми є свідками нового геноциду. Тепер вже російська федерація намагається знищити українську націю. Ті трагічні події нічому не навчили росіян, розплата обов'язково настане. Ми сильна і мужня нація, в наших жилах тече кров вільних та мужніх людей, рашистам не під силу зломити  український  народ. Наша воля до перемоги незламна  і ніщо нас не зупинить на цьому шляху. А за злочини, які відбуваються в Україні доведеться відповідати перед нами, перед світом навіть перед своїм зламаним пропагандою народом.

Пам’ятаємо…

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь