ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

СЕРПНЕВА ЗУСТРІЧ УЧИТЕЛІВ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ТА ІСТОРИЧНОЇ ОСВІТИ

Дата: 22.08.2022 10:51
Кількість переглядів: 223

Фото без опису

        19 серпня 2022 року на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet  відбулася  серпнева зустріч учителів громадянської та історичної освіти Ямпільщини за темою «Упровадження Державного стандарту базової середньої освіти, навчання за модельними програмами НУШ. Історична та громадянська освіта в умовах війни».                       
     Ініціатором та організатором заходу була консультант  ЦПРПП відділу освіти, молоді та спорту Ямпільської міської ради Вінницької області Марікуца Леся Вікторівна, яка ознайомила учасників із основними складовими реформи НУШ, актуальними ідеями реалізації Державного стандарту базової середньої освіти й сучасними викликами, що впливають на організацію освітнього процесу, та інструктивно-методичними рекомендаціями щодо викладання предметів у закладах загальної середньої освіти у 2022-2023 навчальному році.

     До участі у заході запросили завідувачку відділу суспільно-гуманітарної освіти КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Мацієнко Ірину Миколаївну. Доступно та професійно  педагогам Ямпільщини  було надано інформацію щодо змін у навчальних програмах з основ правознавства, громадянської освіти та історії, які пов’язані з російсько-українською війною. Ірина Миколаївна  акцентувала увагу на нормативно-правовій базі предметів громадянської та історичної освіти,  наголосила на необхідності розширення вивчення питань, пов’язаних з правами людини, медіаграмотністю.  Мацієнко І.М. підкреслила, що війна змінила підхід до шкільної історичної науки.

     З особливостями організації освітнього процесу в напрямку громадянської та історичної освіти у 2022-2023 навчальному році ознайомили учасників вебінару керівник методоб’єднання вчителів територіальної громади Ліщенко В. М. та вчитель історії Більська Ж. П. 

     Спілкування сприяло підвищенню науково-методичної грамотності педагогів та їх професійної компетентності.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь