ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА – ДОБРО, ЩО РОБИТЬСЯ МОВЧКИ

Дата: 19.08.2022 14:22
Кількість переглядів: 343

Фото без опису

 

     Щороку 19 серпня з ініціативи ООН ми відзначаємо Всесвітній день гуманітарної допомоги. Він заснований Всесвітньою організацією охорони здоров’я та іншими міжнародними організаціями, що привертають увагу до ролі гуманітарних працівників і згадують тих, хто загинув або зазнав травм під час виконання життєво важливих обов’язків. Цей День відзначається відповідно до рішення Генеральної асамблеї ООН A/RES /63/139.

   Сьогодні, у надважку добу для нашої країни, коли вона постала у титанічному протистоянні перед рашистським агресором, приходить особливе розуміння важливості гуманітарних організацій та життєвої необхідності людської допомоги. Адже вона дає не лише матеріальні блага, вона дарує віру в добро і надію на світло.  

     Перед Ямпільською міською радою питання  гуманітарної допомоги гостро постало з перших днів війни, коли люди, тікаючи з гарячих точок, почали прибувати до Ямпільської територіальної громади, і стало зрозуміло, що людям потрібен не лише прихисток, а й забезпечення елементарним: продуктами харчування, засобами гігієни, одягом… Тому при міській раді терміново було утворено штаб з надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, куди потягнувся потік людської доброти – прості мешканці громади, місцеві підприємці та сільгоспвиробники почали ділитись, чим могли.

    На жаль, війна продовжується, то ж гуманітарні потреби зростають і коло надання гуманітарної допомоги стає ширшим: поряд із забезпеченням переселенців, допомога надається і захисникам, і їх сім’ям, і малозабезпеченим.

   За статистикою тих, що потребують допомоги стоїть чужа біда і велика праця тих, хто хоче зарадити і допомогти. Керівництвом міської ради було налагоджено моніторинг потреб людей і можливостей, що допоможуть стабілізувати життя в громаді. Забезпечення гумштабу з  бюджету громади  це непідйомне навантаження, отже розпочався пошук вітчизняних і міжнародних благодійних організацій, які зможуть забезпечувати гуманітарний штаб тим необхідним, що дозволить забезпечити потреби переселенців і не тільки.

   Зразу ж підставив плече допомоги перший заступник Вінницької обласної Ради, депутат обласної Ради Володимир Кістіон, за сприяння якого  неодноразово поповнювались запаси Ямпільського гумштабу від БФ «Подільська громада».

   Арсенал гуманітарної допомоги необхідно весь час поповнювати, тож Ямпільська міська рада постійно працює у пошуках міжнародних та благодійних організацій.

   Сьогодні нашій громаді надають  допомогу більше 10 міжнародних гуманітарних організацій та благодійних фондів і міжнародних місій. Це Агенція ООН у справах біженців, виконавчий комітет Вінницької міської ради, БФ «Руки друзів» з м. Бару, Міжнародна гуманітарна організація – MEDAIR, Міжнародна гуманітарна організація «World Central Kitchen», Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» (People in Need, PIN), Червоний Хрест, «Лікарі без кордонів «MSF» та ін.

    Дякуючи співпраці з міжнародними донорами зараз є можливість підтримувати не лише внутрішньо-переміщених осіб, а й людей, що опинились за межею бідності.

   Так, протягом майже 6-ти місяців від початку вторгнення, гуманітарним штабом Ямпільської міської ради було отримано 78 тонн різноманітного товару.

  Робота гуманітарного штабу триває щоденно. Процес постійний та надважливий.

   Дякуємо тим благодійникам, які завжди поруч! Нехай добро за їхні благородні справи і щедрість повернеться до них сторицею. Бажаємо їм усіляких гараздів, здоров’ та процвітання.

   Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з гуманітарними організаціями в рамках підтримки нашої громади.

   Працюємо далі, працюємо разом, працюємо ще більше задля Перемоги!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь