ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ВІДБУЛАСЬ ЧЕРГОВА СЕСІЯ ЯМПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 8 СКЛИКАННЯ

Дата: 16.08.2022 17:18
Кількість переглядів: 252

 

Фото без опису

    16 серпня 2022 року під головуванням міського голови Сергія Гаджука  відбулось  чергове пленарне засідання 25 сесії Ямпільської міської ради 8 скликання.

  Участь у засіданні чергової сесії  взяло 19 депутатів, керівники окремих управлінь та відділів міської ради, комунальних підприємств,  представники засобів масової інформації.

    Перед початком засідання начальник другого відділу Могилів-Подільського районного центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Віктор Понкрашов повідомив про те, що наш захисник України, качківчанин Собко Пантелеймон Юрійович  Указом Президента України нагороджений посмертно орденом «За мужність» III ступеня та вручив нагороду вдові загиблого.

   Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих внаслідок повномасштабного вторгнення росії до України.

   У порядку денному депутати розглянули 25 питань.

   Передусім, Сергій Гаджук коротко поінформував про роботу міської ради та депутатського корпусу протягом останніх місяців. За період воєнного часу життя громади перебудувалось у новий формат. Міська рада з перших днів війни займалась питаннями розміщення внутрішньо-переміщених осіб, забезпечення їх харчуванням та надання їм гуманітарної допомоги. Гуманітарним штабом міської ради отримано від різних благодійників та роздано 78 тонн матеріальної допомоги. На центральний склад до Могилів –Подільського передано 25,8 тонн продукції від сільгоспвиробників та підприємців нашої територіальної  громади. З початку війни  міська рада спрямувала значну частину коштів бюджету на підтримку ЗСУ, забезпечення всім необхідним роти охорони та на здійснення робіт з територіальної оборони. Ці кошти в мирний час могли б бути спрямовані на благоустрій чи комунальне господарство, однак сьогодні наш внесок в оборону держави – це наголовніший пріоритет. Усі згуртовані навколо питання нашої обороноздатності. Ми вдячні небайдужим мешканцям громади та сусідніх територіальних громад району, які робочою силою та фінансово долучились до облаштування фортифікаційних споруд.  

   Під час засідання депутати затвердили рішення «Про внесення змін до Програми територіальної оборони Ямпільської міської територіальної громади на 2022-2025 роки», «Про затвердження Порядку подання та розгляду електронної петиції в Ямпільській міській раді», «Про затвердження Положення про помічника-консультанта депутата Ямпільської міської ради 8 скликання», «Про стан правопорядку, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку на території Ямпільської міської територіальної громади», «Про роботу Ямпільського телерадіомовного комітету» та інші.

    Після обговорення затвердили рішення виконкому щодо взяття на облік укриттів закладів освіти.

  Також були  проголосовані рішення щодо затверджень Положень деяких структурних підрозділів міської ради та Статутів у нових редакціях комунальних  підприємств Ямпільської міської ради «Ямпільводоканал» та «Ямпільське міське господарство».

   Прийнято рішення щодо затвердження у новій редакції Положення про порядок надання та виплати одноразової грошової допомоги мобілізованим військовослужбовцям та особам, які проходять військову службу за контрактом і приймають участь у виконанні бойових завдань з відсічі збройної агресії російської федерації проти суверенітету України.  

   Також проголосовано рішення щодо виплати за рахунок коштів міського бюджету щорічної одноразової грошової допомоги на опалення сім’ям загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників АТО (ООС) та Захисників і Захисниць України.

    Підсумовуючи засідання, Сергій Гаджук закликав депутатів до взаємоповаги, конструктивності та єдності. Обговорення питань при вирішенні тих чи інших рішень депутатами повинні проводитись відкрито на засіданнях постійних комісій.

Фото без опису

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь