ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО МИРОТВОРЦЯ

Дата: 15.07.2022 11:00
Кількість переглядів: 210

 

Фото без опису

Так склалося, що спільна безпека в сучасному світі стикається з численними загрозами, адже збройні конфлікти в різних країнах виникають досить часто. Зазвичай для вирішення вони вимагають зусиль світової спільноти на глобальному рівні, тому існує таке явище, як міжнародна миротворча діяльність. Україна, як і решта демократичних країн, співпрацює з міжнародними організаціями щодо врегулювання жорстоких протистоянь, а безпосередню участь в цій діяльності беруть українські миротворці. На честь військовослужбовців, які захищають мир в інших регіонах, в Україні щороку 15 липня відзначають — День українських миротворців Датою відзначення цієї події обрали 15 липня — день, у який в 1992 році літаки з першими групами наших військовослужбовців вилетіли до Боснії та Герцеговини. 

Україна відзначилася участю в 26 міжнародних миротворчих та гуманітарних місіях. Наймасштабнішою для нас стала операція в Іраку в складі Багатонаціональних сил у період 2003 — 2008 років.

Сухопутні та військово-повітряні підрозділи українського війська відіграли важливу роль у підтримці миру в багатьох країнах Африки, Близького Сходу, Азії, а також в Грузії.

Наразі «блакитними шоломами» Україна представлена в шести операціях миротворців ООН — в Косово, в Малі, в Конго, в Південному Судані, в районі Аб’єй (між Північним та Південним Суданом) та на Кіпрі. Роль України в багатонаціональних операціях не обмежується миротворчою діяльністю виключно в межах ООН — наші контингенти були залучені до місій НАТО в Косові, Іраку та Афганістані, поліцейської місії Європейського Союзу в Боснії і Герцеговині, антипіратської операції Європейського Союзу, операції НАТО проти тероризму «Активні зусилля». Звісно, при цьому умови кожної такої операції відповідають положенням Статуту ООН.

На жаль, сьогодні Україна й сама потребує зусиль світової спільноти в припинені повномасштабних військових дій на території нашої країни.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь