ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

РОБОТА СОЦСЛУЖБ

Дата: 12.07.2022 11:25
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

Соцслужби Ямпільської  міської ради продовжують стояти на сторожі дотримання та забезпечення прав наших мешканців в тому числі і з числа  вразливих груп.

Так, тільки протягом минулого тижня роботи було         відвідано та обстежено умови проживання 11 сімей, в яких виховується 33 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах в Тростянецькому, Дзигівському, Клембівському, Русавському, Слободо-Підлісівському старостинських округах та м. Ямпіль.

2 рази здійснено виїзд спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.  Метою такого візиту було надання постраждалим особам консультаційної та інформаційної допомоги, про те, як діяти в даній ситуації.

Службами відвідано 3 сім’ї опікунів піклувальників, в яких виховується 7-ро дітей сиріт.

Мали місце і події, які потребували негайного втручання соцслужб у справи сімей, адже час працював не на користь дітям, що там проживають. Так, у відповідності до Наказу Міністерства соціальної політики України від 01.07.2016 року № 716 " Про затвердження Державного стандарту соціальної послуги кризового та екстренного втручання" здійснено термінове втручання в кризову ситуацію однієї сім'ї, в якій виховується одна дитина з метою негайного усунення та мінімізації наслідків даної ситуації, надання сім’ї допомоги та підтримки. А також проведена супервізійна нарада за участі Вінницького обласного центру соціальних служб, де було розглянуто ведення випадку надання соціальних послуг сім’ї, яка проживає на території нашої громади.

В результаті проведеної роботи були складені відповідні акти відвідувань сімей.

Батькам вкотре проведено профілактично-роз’яснювальну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, шкідливості вживання алкогольних напоїв, раціонального використання коштів, отриманих на дітей, забезпечення належних умов проживання дітей та дотримання санітарно-гігієнічних норм. 

Також кожному з батьків попереджено про адміністративну відповідальність передбачену статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно невиконання ними обов’язків щодо виховання дітей.

Продовжується  соціальний супровід 17 сімей, в яких виховується 57 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Просимо, всіх мешканців бути відповідальними один перед одним, а батькам діток нашої громади забезпечувати дотримання прав та належних умов проживання своїх дітей.

Робота триває…

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь