ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Знайомство з витоками та розвитком Конституції

Дата: 28.06.2022 15:25
Кількість переглядів: 308

Фото без опису

День Конституції України — це одне з найбільш значущих свят нашої країни з точки зору процесу державотворення. Конституція України постала не на порожньому місці. Біля її витоків – “Руська правда”, “Литовські статути”, акти періоду Гетьманщини (“Березневі статті” тощо) – правові акти конституційного характеру, що ставили Україну в один ряд з іншими європейськими країнами. 

      Тож з метою знайомства громадян з витоками та розвитком Конституції України, з нагоди 26-ї річниці від дня прийняття Основного Закону у новітній історії України, бібліотеками комунального закладу «Ямпільська міська публічна бібліотека» організовано низку триденних інформаційно-просвітницьких заходів, книжкових виставок та презентацій в старостинських округах Ямпільської територіальної громади.

      Ямпільська міська публічна бібліотека пропонує увазі користувачів книжкову виставку «Конституція – основа демократії та прав людини», яка знайомить з історичними передумовами прийняття Конституції України, дає можливість простежити шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, розповідає про Конституційний процес та конституційне право в незалежній Україні.

      "ЄДИНА, ВІЛЬНА, НЕЗАЛЕЖНА..." - книжкова виставка під такою назвою ознайомила відвідувачів Добрянецької сільської бібліотеки-філії з важливими етапами історичного розвитку України, як конституційної держави. Також  читачі книгозбірні мали змогу перевірити себе на знання прав та обов'язків громадянина України, відповідаючи на історичні питання та виконуючи практичні завдання, виходячи з різних життєвих ситуацій, відповідно до статей закону Конституції України. Активними учасниками далогу біля виставки стали Пасілецька Вікторія, Мельничук Марія, Маліновська Аріна, Пасілецька Оксана.   

       Кожен бажаючий може дізнатися свій рівень знань змісту Конституції України, отримати корисну інформацію в ході перегляду матеріалів з книжкової виставки ''ДО КОНСТИТУЦІЇ - З ПОВАГОЮ, ДО УКРАЇНИ - З ЛЮБОВ'Ю'', яка експонується в Русавський бібліотеці-філії КЗЯМПБ.   

      Інформаційно-правовий перегляд «Конституція – паспорт України»  організовано у Тростянецькій сільській філії.

      Відео-калейдоскоп «Дітям про Конституцію України» запропонувала бібліотекар Северинівської філії.

    Тематична розкладка «Головний Закон України – Конституція України» представлена у Петрашівській сільській книгозбірні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь