ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Конституція – життєве кредо України

Дата: 28.06.2022 14:30
Кількість переглядів: 284

Фото без опису

Є дати, які укріплюють націю, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їх числа, безумовно, належить День Конституції України. Конституція виражає дух українського народу.  Щороку 28 червня, протягом 26-ти років  ми вшановуємо  Основний Закон нашої держави.

    З цієї нагоди у місті Ямполі на площі перед приміщенням Ямпільського міського центру культури та дозвілля  зібрались ямпільчани та гості міста, справжні патріоти, для яких ця дата є однією з найважливіших державних дат.

  Зараз нашій країні доводиться боротись за кожний рядок в Конституції - за українські погляди і цінності, за незалежність та ідентичність. Війна згуртувала українців, кожен на своєму місці виборює нашу перемогу. І деколи надто дорогою ціною – ціною життя. Вчора сумна звістка прийшла до Ямпільщини. Захищаючи Україну, загинув качківчанин Собко Пантелеймон Юрійович. Проклята війна продовжує забирати найкращих…

   Тож  в жалобі усі присутні схилили голови і пом’янули хвилиною мовчання тисячі воїнів-захисників, мирних людей та дітей, яких забрала у вічність проклята війна.

  Як знак вдячності за подарований день від усіх ямпільчан, учениці ЗОШ №1 та керівництво міської ради поклали квіти до монументу Вічної Слави та пам’ятного знаку полеглим у війні з росією.

  На заході, який проводили ведучі Юлія Казновська та Тетяна Жошко лунали слова про те, що спільним завданням для влади і суспільства є наблизити той час, коли цей день стане найважливішим у житті кожного,бо День Конституції – одне з головних державних свят для нашої країни. І не тільки Конституція, а в першу чергу совість зобов’язує нас всіх зберегти свою Батьківщину.

  У виконанні талантів громади звучали патріотичні пісні та пісні пам’яті про загиблих за нашу волю та незалежність «Мамо, не плач», «Не брати, а кати», «Повертайтесь живими, сини», «Україно, ненько». Гостя із міста Вінниці семирічна Алінка Глушич прийшла із мамою для того, щоб прочитати віршика, якого вивчила на честь Дня Конституції. Маленька патріотка  розповіла у вірші про свою мрію побачити неньку-Україну щасливою та під мирним небом.

   Загалом, захід проведено в рамках вимог сьогодення, аналогічно до обласного центру та інших громад Вінниччини. Кошти на їх проведення із бюджету не витрачались.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь