A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

БУДНІ ГУМАНІТАРНОГО ШТАБУ

Дата: 17.06.2022 13:09
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

ПОТРІБНІ ЛІТНІЙ ОДЯГ І ПРОДУКТИ

4-ий місяць напруженої, відповідальної та безупинної роботи. Ямпільський міський штаб продовжує працювати, аби максимально забезпечувати переселенців найнеобхіднішими речами та продуктами першої необхідності. Зібране, що буквально було попід стелю, величезного залу штабу поступово видається, розформовується, фасується на різні допомоги. Люди продовжують приходити. У кожного свої емоції, характери, але спільна біда, на яку працівники штабу реагують максимально людяно, стримано та із болем на серці.

- Нас суттєво підтримала у гуманітарній допомозі Агенція ООН у справах біженців, коли передали від Уряду Японії матраци, каремати, подушки, набори посуду. Отримали їх 1400 наборів. Видавалось зібране не на одного переселенця, а на родину. Такі були умови. Зараз на складі маємо біля 200 наборів. Окрім того, від МОМ ООН Міграція ми теж отримали подушки, матраци, ковдри та ін. Практично всіх переселенців забезпечили цією гуманітаркою. Зауважу, що МОН ООН Міграція надавала допомогу лише для переселенців, які проживають централізовано. Мова йде про людей, що оселились у хостелі, дитсадках. Так, у дитсадку №1 ми видавали матраци, рушники, сімейні набори, відра, пральні порошки, мило, - розповідає заступниця міського голови Людмила Майорова.

Разом з тим, Людмила Олександрівна додає, що зараз трішки проблемніше стає працювати в плані забезпечення продуктами харчування.

- Із продуктами – складніше. Першу партію продуктів, яку ми отримали від наших друзів із м.Білої Церкви, вже практично вичерпано. Це були картопля, крупи, чай, кава. Також отримували 8,5 тонни, а це 1400 продуктових наборів, від Міжрегіонального координаційного штабу м.Вінниці за підтримки Володимира Кістіона, куди входили цукор, борошно, кукурудзяна та ячна крупа, макарони, соняшникова олія. Все теж практично видано. Обдзвонили всі міжнародні, благодійні та гуманітарні штаби. Повсюдно запаси вичерпуються, їх зараз поповнювати важко. Від БФ «Руки друзів» ми також отримали ігрові контейнери, які були роздані для опорних ДНЗ, куди можуть підійти як переміщені діти, так і дітлахи громади. Так, до 1 червня діти мали іграшки для дозвілля. Практично вичерпались у нас і запаси, що були надані ще в березні від Товариства Червоного Хреста. А саме чай, макарони, борошно, постільна білизна, подушки, - розповідає посадовиця.

При складі постійно формуються посилки для військових на передову. Є співпраця із волонтерами Аллою Алєксєєвою, Тетяною Дерен, Сергієм Бартко, який везе вантажі в гарячі точки. Звертаються також і жінки військових, які самостійно формують посилки і просять гуманітарної допомоги зі штабу. Так, часто звертаються дружини воїнів із м.Ямполя, Качківки, В.Кісникці.

- Нам допомагають багато людей. Активні старостати. Ось з останнього - тушонки та печиво надала Петрашівка. Северинівка продовжує забезпечувати окопними свічками. Енергетичні батончики передали дівчата із Ратуші. Зараз виготовляють те, що має довгі терміни зберігання, - додає Людмила Майорова.

1 тонну курячого окороку (окісту) надав для штабу Геннадій Вацак. Продукція була роздана для переселенців. Також від БФ «Подільська Громада» отримали 100 упаковок пастеризованого молока та бутербродне масло із вітаміном D.

Раз у два тижні переміщені особи приходять до штабу, аби отримати продуктові набори. Зокрема, людина отримує цукор, борошно, крупи – кукурудзяну та ячну, печиво. Є в наявності дитяче харчування – суміші, каші, пюре, засоби гігієни, памперси для дорослих та дітей.

- Зараз є проблема із літнім одягом. Його мало, бо за весну люди порозбирали. Є потреба у футболках, чоловічих шортах, сорочках для літніх людей із коротким рукавом, - кажуть у штабі.

Загалом за співпраці від міжнародних, вінницьких партнерів, місцевих підприємців, небайдужих жителів громади міський гуманітарний штаб вже видав 76 тонн гуманітарної допомоги.

Підготовлено редакцією газети - Ямпільські вісті.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь