A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Домашнє насильство…Куди звертатись по допомогу?

Дата: 15.06.2022 12:46
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Домашнє насильство, визначає будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування по відношенню до людини, якщо вони порушують її конституційні права і свободи, наносять моральну шкоду або шкоду фізичному чи психічному здоров`ю.

Якщо Ви потерпаєте від домашнього насильства, найперше, куди Ви можете звернутися по допомогу – це поліція, (виклик за телефоном 102), або звернутися особисто до відділення поліції № 1 Могилів-Подільського РВП, ГУНП у Вінницькій області. Пам’ятайте, що поліцейські можуть проникати до житла особи без рішення суду в невідкладних випадках, пов’язаних із припиненням акту домашнього насильства, у разі небезпеки для життя чи здоров’я постраждалої особи.

Якщо ви потребуєте консультації, боїтесь звертатись до поліції з даного питання чи з інших причин, то можете зателефонувати на номери гарячих ліній, де вас безкоштовно проконсультують та нададуть необхідну інформацію:

  • 15-00 (зі стаціонарного), 044-272-15-00 (з мобільного) Цілодобова служба Телефон довіри м. Києва;
  • 15-47 – Державна «гаряча лінія» з протидії домашньому насильству;
  • 0-800-500-335 або 116-123 – Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації (безкоштовно, цілодобово, анонімно з телефонів будь-яких операторів);
  • 0-800-500-225 або 116-111 (для дзвінків з мобільного) – Національна дитяча «гаряча лінія».

На базі Вінницького обласного центру соціальних служб функціонує обласна мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

За допомогою до працівників можна звертатися за телефонами:

068-586-03-55, 097-578-82-89.

В Ямпільській територіальній громаді при відділенні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ямпільського територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг створено спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування (Консультаційна служба) для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, де ви можите отримаєте первинну консультаційну, інформаційну та психологічну допомогу.

Якщо Ви опинились у складних життєвих обставинах, ставши жертвою домашнього насильства чи опинилися перед його реальною загрозою, звертайтеся до Консультаційної служби, яка знаходиться за адресою: вул. Незалежності, 9, м. Ямпіль або за телефоном: (04336) 2-18-87.

Памятайте, що ваше мовчання та приховування ситуації не допоможе вирішити проблему і ви будете продовжувати потерпати від домашнього насильства, більше того ситуація може погіршитись і призвести до фатальних наслідків.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь