ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ПІДТРИМКА УРЯДУ ЯПОНІЇ ТА РОБОТА МІСІЇ ООН У ГРОМАДІ

Дата: 25.05.2022 14:51
Кількість переглядів: 504

Фото без опису

Поточний тиждень приніс Ямпільській громаді важливу подію. Нас відвідали волонтери та представники UNHCR Ukraine – Агентство ООН у справах біженців України.

У рамках місії міжнародної організації до гуманітарного штабу Ямпільської міської ради було доставлено по 1400 карематів, наборів постільної білизни, ковдр, кухонних наборів та ін.

До відома, зараз на обліку в громаді перебуває майже 5000 внутрішньо переселених осіб.

Представники місії попередньо побували в Ямполі. На основі даних про потреби від Ямпільської міської ради та внутрішньо переміщених осіб було сформувано вантаж в т.ч. і від уряду Японії, який доправили до нашого міста.

Співробітниками міського гуманітарного штабу, міськради, волонтерами усі речі було розвантажено для подальшої видачі.

Безпосередньо у перший день видачі допомоги серед людей перебувала і старший офіцер із правового захисту УВКБ ООН Акіко Цюджісава. Волонтерка спілкувалась із отримувачами допомоги, вела мову із заступницею Ямпільського міського голови Людмилою Майоровою, яка є координатором процесів гуманітарної допомоги у громаді.

- Я із Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН в Україні). Наш офіс зараз знаходиться у м.Вінниці. Сьогодні ми приїхали до Ямполя із гуманітарною допомогою. Привезли каремати, постільну білизну, посуд та ін. Частина з цього - від уряду Японії. Я теж родом із Японії, тому-то сьогодні тут. Ми підтримуємо і переживаємо за народ України. Активно координуємо роботу із місцевою владою щодо потреб і кількості допомоги. Сьогодні маємо ось такі товари, згодом надійде ще гуманітарна допомога, - розповіла старший офіцер із правового захисту Акіко Цюджісава.

Після отримання допомоги люди виходили задоволені, адже отримане є дуже доречним для облаштування побуту в місці проживання. Переселенці несли нові матраци, постільну білизну, якісні кухонні набори.

-Сьогодні – гарний початок роботи. Ми також надаємо багатоцільову грошову допомогу, ремонтуємо зруйноване житло, відновлюємо колективні центри та проводимо інші заходи на підтримку ВПО та тих, хто постраждав від бойових дій, - додає у розмові фахівець із польових питань УВКБ ООН Святослав Савчук.

У черзі на отримання допомоги перебували переселенці із Краматорська, Одеси, Херсона, Харкова, Києва, Миколаєва.

Сьогодні процес видачі триває.

Увесь світ сьогодні підтримує Україну. Серед благодійників і уряд Японії, який демонструє глибоку підтримку та солідарність із українським народом, що вже понад 90 днів виборює право жити на своїй рідній землі і дає відсіч посяганням загарбника.

Від імені Ямпільської міської ради в особі міського голови Гаджука Сергія та переміщених осіб висловлюємо свою вдячність роботі уряду Японії та представникам UNHCR Ukraine – Агентству ООН у справах біженців України та всім волонтерам, що докладали зусиль для формування та доставки гуманітарного вантажу на територію Ямпільської територіальної громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь