ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ПІДТРИМКА УРЯДУ ЯПОНІЇ ТА РОБОТА МІСІЇ ООН У ГРОМАДІ

Дата: 25.05.2022 14:51
Кількість переглядів: 508

Фото без опису

Поточний тиждень приніс Ямпільській громаді важливу подію. Нас відвідали волонтери та представники UNHCR Ukraine – Агентство ООН у справах біженців України.

У рамках місії міжнародної організації до гуманітарного штабу Ямпільської міської ради було доставлено по 1400 карематів, наборів постільної білизни, ковдр, кухонних наборів та ін.

До відома, зараз на обліку в громаді перебуває майже 5000 внутрішньо переселених осіб.

Представники місії попередньо побували в Ямполі. На основі даних про потреби від Ямпільської міської ради та внутрішньо переміщених осіб було сформувано вантаж в т.ч. і від уряду Японії, який доправили до нашого міста.

Співробітниками міського гуманітарного штабу, міськради, волонтерами усі речі було розвантажено для подальшої видачі.

Безпосередньо у перший день видачі допомоги серед людей перебувала і старший офіцер із правового захисту УВКБ ООН Акіко Цюджісава. Волонтерка спілкувалась із отримувачами допомоги, вела мову із заступницею Ямпільського міського голови Людмилою Майоровою, яка є координатором процесів гуманітарної допомоги у громаді.

- Я із Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН в Україні). Наш офіс зараз знаходиться у м.Вінниці. Сьогодні ми приїхали до Ямполя із гуманітарною допомогою. Привезли каремати, постільну білизну, посуд та ін. Частина з цього - від уряду Японії. Я теж родом із Японії, тому-то сьогодні тут. Ми підтримуємо і переживаємо за народ України. Активно координуємо роботу із місцевою владою щодо потреб і кількості допомоги. Сьогодні маємо ось такі товари, згодом надійде ще гуманітарна допомога, - розповіла старший офіцер із правового захисту Акіко Цюджісава.

Після отримання допомоги люди виходили задоволені, адже отримане є дуже доречним для облаштування побуту в місці проживання. Переселенці несли нові матраци, постільну білизну, якісні кухонні набори.

-Сьогодні – гарний початок роботи. Ми також надаємо багатоцільову грошову допомогу, ремонтуємо зруйноване житло, відновлюємо колективні центри та проводимо інші заходи на підтримку ВПО та тих, хто постраждав від бойових дій, - додає у розмові фахівець із польових питань УВКБ ООН Святослав Савчук.

У черзі на отримання допомоги перебували переселенці із Краматорська, Одеси, Херсона, Харкова, Києва, Миколаєва.

Сьогодні процес видачі триває.

Увесь світ сьогодні підтримує Україну. Серед благодійників і уряд Японії, який демонструє глибоку підтримку та солідарність із українським народом, що вже понад 90 днів виборює право жити на своїй рідній землі і дає відсіч посяганням загарбника.

Від імені Ямпільської міської ради в особі міського голови Гаджука Сергія та переміщених осіб висловлюємо свою вдячність роботі уряду Японії та представникам UNHCR Ukraine – Агентству ООН у справах біженців України та всім волонтерам, що докладали зусиль для формування та доставки гуманітарного вантажу на територію Ямпільської територіальної громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь